Šarčević: Od 1. juna dozvoljene đačke ekskurzije

ekskurzija prag

Foto: Pixabay

Od prvog juna mogu da se organizuju đačka putovanja, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević i dodao da će maturanti, ukoliko su imali predviđena putovanja u inostranstvo, morati da ih zamene nekom destinacijom u Srbiji.

-Prosledio sam dopise školama i oni sada imaju opciju da završe dogovorena putovanja. Cilj je da oni koji žele da iskoriste putovanje to i urade, a oni koji žele zamenska putovanje ili vaučer, to mogu da uzmu. Ko želi novac, on ima i tu opciju, ali postoji neki vremenski rok za to- rekao je Šarčević.

On je naveo da će organizovanje đačkih putovanja biti jednostavnije za učenike mlađih razreda.

-Mlađi razredi osnovnih škola nemaju neke obaveze naknadnog odgovaranja za ocene ili nekakvih polaganja. Ovi ostali mogu da se preorganizuju, već prema potrebama. Maturanti srednjih škola koji su imali organizovana putovanja u inostranstvo, moraće da zamene ta putovanja za Srbiju, u dogovoru sa agencijama- naveo je ministar.

Foto: Tanjug

Šarčević je rekao da mogu da počnu i pripreme za proslavu maturskih večeri, uz preporuku da se one organizuju od druge polovine juna.

-Malim maturantima sugerišem da proslave organizuju u školi ili u nekim od ustanovama pri lokalnoj samoupravi, poput domova kulture. Malim maturantima se ne preporučuju restorani i hoteli, to ne priliči njima. Imaju zaista dobre uslove da to naprave u svojoj režiji, da ne košta mnogo, da roditelji donesu kolače, sokove. Mogu da naprave dobro ozvučenje i da se lepo slikaju. Škole koje, ipak, nemaju takve uslove, mogu da se sa lokalnom samoupravom dogovore i organizuju u nekom prikladnom prostoru- kaže ministar.

Veliki maturanti mogu da organizuju proslave u restoranima i hotelima.

Izvor: Nova

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Visokoškolske ustanove kreću sa radom 15. Maja, uz poštovanje preventivnih mera.

Олтар пронађен на археолошком налазишту Корона у Гватемали показује да је мајанска владарска династија Канул, позната под именом Змијски краљеви, деловала у складу са својим именом, полако гушећи ривалско краљевство Тикал.

Харкији представљају муслиманске Алжирце који су регрутовани као помоћ француској војсци током Алжирског рата 1954-1962.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone