Održana serija onlajn predavanja kragujevačkim akademcima

laptop

Foto: Pixabay

Oblast informacionih tehnologija karakterišu nova znanja i brze promene. Tako, nastava na daljinu postaje sve popularnija, pa studenti mogu pratiti predavanja bilo gde u svetu. Kragujevački akademci su nedavno imali tu mogućnost u okviru studijskog programa Master informacionih tehnologija.

Šesnaest profesora iz Amerike održalo je onlajn predavanja kragujevačkim akademcima, koji su imali priliku da saznaju sve o izazovima četvrte industrijske revolucije. Osim kragujevačkih studenata, predavanja su pratili i profesori sa fakulteta u Srbiji, na kojima se realizuje program Master 4.0.

Profesori iz Amerike voljni su da sa kragujevačkim studentima podele svoje znanje, a oblasti su različite. Tako je bilo reči o  mašinskom učenju, klaud kompijutingu, testiranju softvera i slično. Takođe, razvijanje aplikacija vezanih za probleme u zdravstvu mogu studentima ukazati na nove mogućnosti. Pored medicine, informativne tehnologije imaju široku primenu u industriji, privredi, ali i u svakodnevnom životu. 

Srbija, dobro poznata po dobrim IT stručnjacima, za budućnost sprema studente na programu Master 4.0, koji se realizuje na Univerzitetima u Beogradu, Nišu i Kragujevcu. Od studenata se očekuje stalno usavršavanje, praćenje svetskih dostignuća, dobro znanje i obrazovanje. Osim kompleksnosti ove nauke, studenti moraju imati i multifunkcionalna znanja i veštine. 

Izvor: NajStudent.com

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Gogoljev "Šinjel" umesto "Revizora", Sremčevi "Ibiš aga" i "Kir Geras" umesto "Zone Zamfirove", ali i horor romani poput "Frankeštajna", samo su pojedine prošlogodišnje novine u školstvu

Zvaničnih informacija o tome kada će se studenti vratiti u klupe još nema i većina fakulteta ne zna kada će nastava iz virtuelnog biti vraćena u stvarni svet. Ako po planu prorade gradski i međugradski saobraćaj, a studentski domovi i fakulteti budu dezinfikovani i pripremljeni za boravak, studenti bi u klupe mogli da se vrate od 18. maja.

Polaganje male mature, koja je ove godine specifična zbog višemesečke nastave na daljinu, počelo je juče, a u drugom danu izlaska na testove, od 9.00 do 11.00 sati osmaci polažu test iz matematike.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone