Doktorantima i mladim istraživačima veće stipendije

nauka

Foto: Pixabay

Preliminarni rezultati 20. Javnog poziva za stipendiranje studenata doktorskih studija i uključivanje u rad akreditovanih naučno-istraživačkih organizacija, kao i Preliminarni rezultati 19. Javnog poziva za stipendiranje mladih istraživača objavljeni su na sajtu Ministarstva prosvete.

Na 20. Javni poziv za stipendiranje studenata doktorskih akademskih studija prijavilo se 218 kandidata. Samo 5 kandidata prijavilo se na 19. Javni poziv za stipendiranje mladih istraživača učenika završnih razreda srednjih škola. To pravo imali su učenici koji su osvojili jedno od prva tri mesta na Međunarodnim olimpijadama znanja.

Konačne liste biće objavljene tokom maja, a kandidati će biti obavešteni mejlom. Rok za prigovore i žalbe je 8 dana, zaključno sa 12. 05. 2020. godine, uz obaveznu dokumentaciju kojom se dokazuju navodi iz prigovora. 

Povećan je neto iznos stipendija za stipendiste doktorante sa 46 000 na 50 000, a za stipendiste mlade istraživače sa 27 000 na 30 000 dinara. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sufinansira i dodatne troškove fakulteta i instituta za angažovanje stipendista na istraživanjima koja sprovode. Na javnom pozivu za stipendiranje studenata doktorskih studija stipendirano je ukupno 2 390 studenata.

Ovakvom motivacijom, očekuje se uključivanje stipendista u naučno-istraživačke radove, kao i formiranje stručnog kadra koji će podmladiti naučni kadar u Srbiji.

Izvor: NajStudent.com

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Unija sindikata prostvetnih radnika Srbije (USPRS) upozorila je da dosadašnja epidemiplpška situacija i sve češća mišljenja stručnjaka o narednom talasu opasnosti od korona virusavirusa, kao i zabrani okupljanja većeg broja ljudi, ukazuje da se u školama nešto drastično mora preduzeti i predložila izmene zakona koje bi to omogućile.

Na stranici kutka za učenje zvaničnog veb-sajta Evropske unije, na kome deca mogu da saznaju zanimljivosti o članicama Unije, u odeljku Hrvatska, stoji da je Nikola Tesla „čuveni hrvatski naučnik“.

Škola na daljinu za učenike do 4. razreda ponovo se danas vraća na Drugi program RTS, budući da su poslanici Skupštine Srbije završili rad.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone