Crtež iz likovnog i sastav na zadatu temu

olovke

Foto: Pixabay

Kada imate dete koje ide u školu, obično mu pomažete oko ovoga ili onoga. Rešavate zadatke, pišete sastave, crtate, tu i tamo koliko ste u mogućnosti. S obzirom da se sve svelo na rad od kuće, roditeljima je zapala još jedna obaveza, u moru drugih. Pomoći detetu, spremiti obroke, završiti svoj posao, počistiti kuću...

Onlajn nastava nekim roditeljima je teško pala. I ne samo njima, tu su i učitelji, nastavnici, deca. Iako sada više vremena provode u kući, deca su se odlično snašla u novim okolnostima. 

Međutim, kako izgleda svakodnevica sa ovim problemom oko domaćeg, najbolje je opisala jedna mama, objavivši na Tviteru priču o domaćem iz likovnog. 

https://twitter.com/preljubazna/status/1262020963140620289

Jedna druga mama pomogla je svom sinu da napiše sastav na temu "Hvala vam za vaše veliko srce". Kako je navela za Glas javnosti, učiteljica je zadala ovaj zadatak prvacima, sa objašnjenjem da priča ili pesma treba da bude zahvalnost dece Srbije narodu Kine što su nam se kao pravi i iskreni prijatelji našli u nevolji i pomogli nam da se zaštitimo od virusa. Pa sad, da li crtali umesto deteta ili umesto njega razmišljali o ovakvim temama, svejedno ste u velikom problemu. Prvo, crtate i pišete sastav na nivou deteta. Drugo, morate objasniti detetu, koje je prvi razred, kako je Kina uputila pomoć Srbiji, donirajući zaštitnu opremu, zbog čega deca treba da osećaju zahvalnost kineskom narodu. Velike teme za male ljude. Ili, još bolje, mali ljudi za velike teme.

viber

 Izvor: Blic

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Код мале деце која много времена проводе испред ТВ може да се испољи агресивност

Škola na daljinu za učenike do 4. razreda ponovo se danas vraća na Drugi program RTS, budući da su poslanici Skupštine Srbije završili rad.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone