Beogradski univerzitet omogućava brucošima elektronske prijave za fakultete

rektoratuniverzitet

Izvor: Wikipedia

Univerzitet u Beogradu omogućiće budućim brucošima elektronsko prijavljivanje za upis na fakultete, kako bi se izbegle gužve. Dokumenta za upis će moći da se podnesu i dolaskom na fakultet.

Ovo je rečeno u sredu na sednici Senata UB koja je održana elektronskim putem. Na sednici je istaknuto i to da je Univerzitet u toku vanrednog stanja zbog virusa korona dobro funkcionisao.

- Nastava se odvijala onlajn gde je to bilo moguće, a saradnja univerziteta sa studentima, ministarstvom prosvete i drugim važnim institucijama bila je dobra - rekla je rektorka UB Ivanka Popović.

Na sednicu se uključila i državna sekretarka u Ministarstvu prosvete Ana Langović, koja je istakla da je sve spremno za početak rada univerziteta, uz preventivne mere.

Zaključeno je da, pošto studenti prilikom dolaska na fakultet već moraju da imaju masku i rukavice, fakulteti su u obavezi da pripreme rezervna zaštitna sredstva, prenose Novosti.

Tatjana Pekmezović, prof. Medicinskog fakulteta, rekla je da se i preporuke o razmaku među studentima moraju poštovati.

Na sednici je bilo reči i o Bogoslovskom fakultetu. Rektorka Ivanka Popović konstatovala je da ovaj fakultet nije uskladio svoja tela i akta sa univerzitetskim i predložila da se od fakulteta zatraži pisano razjašnjenje. Rektor ovog fakulteta Zoran Ranković naveo je da Inspekcija Ministarstva prosvete proverava ovaj fakultet, da će ukoro biti gotov izveštaj o tome, te da ovaj fakultet sebe vidi u okviru UB.

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Da biste kvalitetno proveli vreme sa decom u svakodnevnu rutinu ubacite - bojenje bojanki

Procedure u okviru sistema provere udžbenika u Srbiji pre njihovog odobrenja od strane Ministarstva prosvete jasno su definisane. Kontrola udžbenika nacionalnih manjina spada u nadležnost pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, a stručnjaci koji učestvuju u izradi i davanju mišljenja za ove udžbenike moraju da budu tolerantni i ispravljaju greške.

Олтар пронађен на археолошком налазишту Корона у Гватемали показује да је мајанска владарска династија Канул, позната под именом Змијски краљеви, деловала у складу са својим именом, полако гушећи ривалско краљевство Тикал.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone