Austrijski đaci ne znaju ništa o nacizmu

djaci

Foto: Pixabay

Ispitivanje đaka u Austriji vezi sa nacizmom pokazalo je da 81 odsto nije znalo da odgovori šta je antisemitizam, ili su dali pogrešnu definiciju.

Neki đaci su rekli da su čuli nešto o tome, ali ne znaju šta je. Inače u osmom razredu bi trebalo da se uči o nacizmu, koji je bio deo austrijske istorije.

Samo jedna trećina đaka je znala kako se u vreme Trećeg rajha zvala jedina stranka (NSDAP). Štaviše, i đaci gimnazije su pokazali neznanje- samo je tu informaciju znalo 48 odsto učenika.

Na osnovu istraživanja, Ministarstvo obrazovanja je najavilo da će u obrazovanju nastavnika pojačati ovu tematiku.

Radi podsećanja, tema nacizma u Austriji nije najomiljenija I oduvek je pokušala da se ,,zaboravi``, posebno činjenica da je Adolf Hitler bio Austrijanac.

Izvor: B92

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zbog prevelike količine alkohola došlo je do svađe ddvojice Srba u Beču, koji ćive u komšiluku u istoj zgradi. Svađa se završila napadom nože, koji jesrežom prošao bez posledica.

U saopštenju se ističe da HNV očekuje od institucija Srbije da osude kontinuirano medijsko predstavljanje hrvatske zajednice u Srbiji, ali i da “uzme u zaštitu” hrvatsku zajednicu, a medijski počne da promoviše pozitivne procese i dostignuća u toj zajednici.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone