Kako se moda promenila u poslednjih 100 godina

100 godina mode, Youtube, Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Moda se tokom vremena menjala, prilagođavala okolnostima, išla na ruku sa muzičkim pravcima, istorijskim kontekstom, a uvek joj se konstantno vraćamo. Neke odevne kombinacije iz prošlih vremena rado se nose i danas. Ono što je zajedničko i ondašnjem i sadašnjem vremenu jeste težnja čoveka da izgleda lepo, moderno.

Iako moda voli inovacije, jedinstvene novine, ali i univerzalne odevne komade vanvremenske vrednosti, moda je grana industrije koja voli povratke na velika vrata. I žene i muškarci su pratili modu, bilo im je važno da lepo izgledaju, pa se utoliko uvek osetimo nekako nostalgično kada se vratimo u modnu prošlost. U videu koji sledi, videćete odevne kombinacije od 1915. do 2015. godine. U ovih sto godina, moda je doživela uspone i poneki pad, ali je ostala ono što joj je od samog početka bio cilj: beskonačna, tačnije da beskonačno stvara nove oblike vanvremenske tematike.

(Izvor: Hello!)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Odličan savet kako da jeftinom i jednostavno m tehnikom obrve dovedete do savršenstva. Žene širom sveta su poludele za ovom tehnikom!

Смислила их је студенткиња којој су се СВИ СМЕЈАЛИ, а сада зарађује МИЛИОНЕ

Pod pojmovima "moderno" i "u trendu" podrazumevamo one stilove koji su popularni, koji su poslednja verzija stila. Oni se brzo menjaju i dopunjuju, a modu, kao osoben trend stila oblačenja, vezujemo za svetske dizajnere koji propisuju pravila.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone