Kako da sami skinete gel lak kod kuće za 15 minuta

lak-za-nokte

Foto:Pixabay

Kao jedna od mera predostrožnosti u doba epidemije korona virusa između ostalog zatvoreni su i saloni lepote i frizerski saloni, pa se većina žena suočila sa činjenicom da će morati da bar neko vreme budu same svoj majstor.

Farbanje kose možda i nije neka nauka, a tu su i praktični sprejevi u boji koji privremeno prikrivaju izrastak, ali ako ste do sad redovno išli kod manikira i u izolaciji ostali "zaglavljeni " sa ne tako svežim gel lakom na rukama to može da predstavlja problem.

Pre nego što krenete da gulite i do besvesti turpijate gel, i tako uništite nokatnu ploču, isprobajte jednostavan trik koji će vam pomoći da ga se rešite. Sve što vam treba jeste malo strpljenja, turpija čist aceton i aluminijumska folija.

Korak 1

Koristeći blagu turpiju skinite površinski sloj laka. Vodite računa da ne preterate sa ovim korakom i da ne dođete do nokatne ploče, kako je ne biste uništili i oslabili.

Korak 2

Pripremite 10 tufera - po jedan za svaki nokat, i dobro ih natopite 100-postotnim acetonom. Na nokte stavite tufere, a potom svaki umotajte u komadić aluminijumske folije i čvrsto stegnite, kako biste pojačali dejstvo acetona i kako se tuferi ne bi pomerali. Ako imate lateks rukavice - navucite ih preko svega kako bi držale tufere i foliju na mestu. Sačekajte 15 minuta da aceton deluje.

 


Korak 3

Nakon što skinete foliju i tufere, gel lak bi uglavnom trebalo da bude ostranjen. Ono što je ostalo, pažljivo i lagano uklonite drvenim ili metalnim štapićem za nokte. Ako procenite da ima potrebe možete da ponovite prethodni korak, s tim što ćete sada tufere na noktima držati svega pet minuta.

Korak 4

Nakon što ste uklonili gel lak, namažite neko hranljivo ulje za negu poput bademovog na nokte i oko njih. Najbolje je da nokte nekoliko dana negujete specijalizovanim lakom za jačanje, a tek onda da ih premažite omiljenom bojom.

Izvor: žena.blic.rs

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Dobro je poznato da je elegancija svojstvena, takoreći urođena nekim ženama. Modne ikone kakve su bile Merilin Monro ili princeza Dajana, trajno su obeležile svet mode. Postale su simbol elegancije, jednostavnosti i ležernosti. Po uzoru na njih, i danas mnoge žene rado nose odevne kombinacije koje su one volele i rado ih nosile.

Čak 15 muškaraca se nadmeću ko će da napravi dete ženi (40) u novom Foksovom šou Labor of Love.

Одувек се веровало да лепота долази изнутра. Не помаже ни скупа шминка, ни најбоља гардероба, ако немате то “нешто” у себи. Које су то особине које чине праву даму сазнајте у тексту.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone