Dizajner cipela Serđo Rosi preminuo od koronavirusa

heallsss

Izvor: Pixabay

Serđo Rosi, italijanski dizajner obuće, je preminuo u 84. godini usled komplikacija od Covid-19. Nekoliko dana pre smrti je hospitalizovan u bolnici Bufalini u Ćezeni.

Cipele Sergio Rossi su drugačije od drugih koje potpisuju veliki dizajneri. Bez obzira na to koliku štiklu imaju – uvek su udobne i izgledaju vrhunski i napravljene su od najbolje kože. Takav renome ovaj brend duguje upravo svom osnivaču – Serđu Rosiju.

Cipele je počeo da dizajnira 1950. a svoj brend je lansirao 1968. Ostao je na čelu sve do 2004. kada je Sergio Rossi prodat Keringu (grupa Gucci). Uprkos prodaji, Serđo je ostao u poslu i pomagao je svom sinu Đanvitu Rosiju da pokrene svoju liniju cipela 2006.

Tokom dugogodišnje karijere Rosi je sarađivao sa najvećim dizajnerima poput Azidan Alaje, Đanija Versaćea, Domenika Dolćea i Stefana Gabane. Njegove sandale i cipele su nosile brojne poznate ličnosti.

Kako je jednom prilikom rekao – oduvek je želeo da kreira savršeni produžetak ženske noge i u tome je ujedno i tajna udobne i zavodljive obuće koju je pravio od kada je bio mlad do svoje smrti.

Izvor: Nova

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U doba kada se većina čovečanstva nalazi u izolaciji i strahu zbog pretnje korona virusu, svedoci smo da ljudska kreativnost ne poznaje granice pa smo tako svedoci brojnih lepih gestova i stvari na internetu.

Italija planira da izda radne dozvole hiljadama ilegalnih migranata, kako bi se farmama pomoglo da se izbore sa epidemijom Covid-19.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas otpremanju medicinske opreme za borbu protiv zarazne bolesti Kovid-19 koju Srbija donira Italiji.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone