Један од највећих прозвођача мобилних телефона пред колапсом? ХТЦ отпушта четвртину радника

htc, viki

Извор: Википедија

Један од највећих произвођача мобилних телефона - ХТЦ, налази се на ивици пропасти.

Произвођач паметних телефона ХТЦ планира да у Тајвану укине 1.500 радних места, што је око четвртине глобалне радне снаге те технолошке компаније.

Смањење броја радних места део је "усклађивања ресурса" широм организације, наводи се у саопштењу компаније.

Тајванска компанија у последње је време бележила тромесечне губитке због жестоке конкуренције у сегменту паметних телефона, где се између осталих издвајају Епл и Самсунг.

Укидање радних места представља најновији знак да се ХТЦ, својевремено важан играч на тржишту паметних телефона, бори за опстанак у конкурентној индустрији.

"Данас најављено смањење радне снаге у производњи представља одлучан корак у усклађивању ресурса широм организације, те ће омогућити флексибилније управљање операцијама", поручили су из ХТЦ-а.

ХТЦ и Гугл прошле су године постигли споразум "тежак" 1,1 милијарду долара, што су многи доживели као знак да је ХТЦ-у потребан додатан капитал за наставак пословања.

У склопу те трансакције, довршене у јануару ове године, Гоогле је купио половину ХТЦ-овог пословања с паметним телефонима, а њом је такође предвиђено и преузимање око половине ХТЦ-ових радника у сегменту истраживања и развоја, њих око две хиљаде.

ХТЦ производи Гугл паметне телефоне, Пиксел и Пиксел Икс-Ел.

Компанија је известила и о паду прихода у априлу на годишњем нивоу од 55,5 одсто, наводи Ројтерс.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Британска компанија Shazam, позната по популарној апликацији за препознавање музике и песама, продата је Apple-у по цени од четири стотине милиона долара.Сама куповина најављена је још у децембру 2017. године.

Самсунг је представио први паметни телефон са четири задње камере – Galaxy A9. Овај нови уређај компаније Самсунг ће бити доступан у Србији у другој половини новембра.

Док се многи питају шта уопште омогућава нова технологија, представници компаније већ најављују излазак првог модела са савитљивим екраном.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone