Британска компанија Shazam, позната по популарној апликацији за препознавање музике и песама, продата је Apple-у

Ajfon X, PRTSR APPLE

Извор: принтскрин

Британска компанија Shazam, позната по популарној апликацији за препознавање музике и песама, продата је Apple-у по цени од четири стотине милиона долара.Сама куповина најављена је још у децембру 2017. године.

Међутим, Европска регулаторна комисија је у априлу ове године покренула истрагу, због могућности да би ова аквизиција могла да доведе Apple Musicу позицију непоштене предности.

Комисија је почетком септембра одобрила ову куповину.

Како је Apple најавио, једна од последица овог презимања биће елиминисање реклама из апликације Shazam.

Како наводе специјализовани сајтови, један од главних разлога за ову куповину могло би да буде то што Apple мора да одржи корак са конкуренцијом будући да је Google Pixel паметни телефон у стању да аутоматски препозна песму без потребе да корисник посебно нешто активира.

Осим тога, Apple-у је од великог значаја и чињеница да је Shazam у стању да идентификује више од 20 милиона песама.

 


Глас јавности / Б92 / од 27.09.2018.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Компанија Твитер је открила да су директне поруке корисника шпијуниране преко годину ипо дана. У обавештењу је откривено и ко је читао туђе поруке и колико је корисника погођено овим безбедносним скандалом. Да ли сте и ви добили поруку од Твитера?

Примећено је да неки ''ајфон 8'' телефони који су продати између септембра 2017. и марта ове године имају проблем са матичним плочама.

Док се многи питају шта уопште омогућава нова технологија, представници компаније већ најављују излазак првог модела са савитљивим екраном.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone