ВЕЛИКИ ФАЛСИФИКАТ: Македонска опозициона партија ВМРО ДПМНЕ прогласила резултат референдума о Договору са Грчком "политички мртвим"

makedonija-referendum_983x755

Извор: принтскрин

Македонија: ВМРО ДПМНЕ прогласила референдум великим фалсификатом – траже оставке Заева и министара полиције и рада и да се пре избора формира влада по „Пржинском моделу“ с мандатом од 100 дана.

Потпредседник ВМРО ДПМНЕ Александар Николоски обавестио је да Извршни комитет странке тражи формирање парламентарне анкетне комисије која ће прегледати неправилности на референдуму и разрешење државног тужиоца јер "жмири пред очигледним криминалом и нерегуларностима" у том процесу.

 

Нови државни тужилац који ће се, како је истакао потпредседник ВМРО ДПМНЕ, позабавити свим рефередумском нерегуларностима, треба да буде изабран на предлог опозиције.

Поводом најаве премијера Македоније Зорана Заева да ће бити расписани ванредни парламентарни избори ако са ВМРО ДПМНЕ ускоро не буде постигнут договор о усвајању амандмана предвиђених Договором са Грчком, Николоски је рекао да његова странка тражи да се пре избора формира влада по "Пржинском моделу" са мандатом од 100 дана.

"То значи оставку премијера Заева и министара унутрашњих послова и за рад и постављење на та два места министара из ВМРО ДПМНЕ. Само то је предуслов за колико-толико фер изборе", рекао је он, обавештавајући новинаре касно увече у среду о закључцима са седнице ИО ВМРО ДПМНЕ.

На питање да ли руководство странке контролише посланике у парламенту, Николоски је рекао да је посланичка група јединствена.

Владајућој коалицији у парламенту Македоније за постизање двотрећинске већине за усвајање уставних амандмана предвиђених Договором са Грчком потребни су и гласови опозиционе ВМРО ДПМНЕ.

Глас јавности / Бета / од 04.10.2018.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Северна Македонија у марту постаје пуноправна чланица НАТО, најавила је данас министарка одбране Радмила Шекеринска. Она је у интервјуу Телевизији Телма (телма.цом.мк) рекла да Влада у Скопљу очекује да Шпанија, као последња чланица НАТО почетком марта ратификује Протокол о приступању Северне Македоније Алијанси и истакла да то "потвђује добра вест" коју је добила.

Македонска страна понудила нови предлог за решење спора око имена у преговорима са Грчком - "Република Илинденска Македонија", јавља македонски портал А1ОН.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета