Tri i po godine zatvora za političara iz Skoplja

skoplje

Izvor: You Tube, print screen

Šef poslaničke grupe vladajuće DUI Ejup Alimi osuđen je u utorak na tri i po godine zatvora za prepravljanje izbornog materijala na lokalnim izborima 2013. godine, kako bi njegova stranka pobedila u skopskoj opštini Čair.

Kako su preneli lokalni mediji, Alimi je tada bio član Opštinske izborne komisije u Čairu, a u sudskom procesu nazvanom "Titanik 3" istu kaznu od tri i po godine je za isto krivično delo dobio i Ismet Guri, tadašnji sekretar opštinske izborne komisije.

Suđenje je trajalo oko dve godine, a Alimi i Guri imaju pravo žalbe na ovu nepravosnažnu presudu Apelacionom sudu u Skoplju.

Sudija skopskog krivičnog suda, koja je vodila suđenje, u obrazloženju presude rekla je da su Alimi i Guri falsifikovali ukupno 12 zapisnika sa rezultatima glasanja u korist DUI, smanjujući broj glasova kandidata drugih stranaka za gradonačelnika.

Kako je istakla, Guri je tada pretio predsedniku Izborne komisije u Čairu i natarao ga da potpiše te prepravljne zapisnike.

Lider DPA Menduh Tači je godinama ogovrio o "teškom izbornom falsifikatu koji je DUI napravila u Čairu".

Izvor: N1

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

prava za izvršenje krivičnih sankcija saopštila danas je povodom, kako navodi, polutačnih i neproverenih informacija u određenim medijima u vezi sa brojem zaraženih lica virusom korona u Okružnom zatvoru u Leskovcu, da je kod jednog pripadnika Službe za obezbeđenje utvrđeno prisustvo ovog virusa.

Македонија: ВМРО ДПМНЕ прогласила референдум великим фалсификатом – траже оставке Заева и министара полиције и рада и да се пре избора формира влада по „Пржинском моделу“ с мандатом од 100 дана.

Северна Македонија је званично постала тридесета чланица НАТО-а, њена застава први пут ће бити подигнута у седишту Алијансе 30. марта, саопштио је државни секретар САД Мајк Помпео.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone