Severna Makedonija proglasila krizno stanje na granicama zbog migranata

tan2020-3-51257248745-830x0

Foto: Pixabay

Vlada Severne Makedonije proglasila je danas krizno stanje na severnim i južnim graničnim prelazima zbog povećanog ulaska i prometa migranata kroz zemlju.

Ta odluka doneta je na današnjoj sednici zbog, kako je navedeno, povećanog obima ulaska i tranzita migranata preko teritorije Severne Makedonije.

Odluka će stupiti na snagu 2. jula a krizno stanje će trajati 30 dana.

Kako se navodi, odlukom će biti aktiviran i Glavni štab Centra za upravljanje krizama koji je dobio zaduženje da pripremi akcioni plan za sprečavanje ulaska migranata u Severnu Makedoniju.

Na istoj sednici doneta je i odluka o ukidanju zabrane organizovanja takmičenja u kolektivnim sportovima, a doneti su i protokoli o radu ugostiteljskih objekata i uplatnim mestima organizatora igara na sreću

(Izvor: Telegraf)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pripadnici Vojske Srbije, koji su stigli u Šid da bi preventivno kontrolisali tri centra sa skoro 2.000 migranata, noćas su već intervenisali i 18 migranata vratili u prihvatni centar.

Da li će nam Evropa vratiti između pola miliona i milion migranata u Srbiju!? Da li se izjava бившег аустријског министра унутрашњих послова Herberta Kikla podudara sa sve češćim informacija na društvenim mrežama o naseljavanju migranata, izgradnji džamija, izjavama pojedinih političara da svako ko ima neku kuću na selu, a ne živi u њој, treba da je ustupi migrantima, i slično?

Седам полицајаца је повређено у насилним протестима у центру Скопља, а приведено је 25 демонстраната, јавила је агенција МИА позивајући се на полицијске и болничке изворе.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone