Северна Македонија: На граници са Грчком није повећан број миграната

migranti2

СКОПЉЕ - Македонске власти уверавају да није повећан број миграната на јужној граници, између Грчке и Северне Македоније, и апелују да се не шире лажне вести о мигрантској кризи, преноси МИА.
Шеф државе Северне Македоније и врховни командант Оружаних снага Стево Пендаровски током јучерашње посете припадника војске у Ђевђелији, који су ангажовани на обезбеђивању граничне линије ка Грчкој, изјавио је да до сада није повећан број миграната на грчко-македонској граници, те да су бројке миграната уобичајене за ово доба године.
Државни органи Северне Македоније на дневном нивоу прате шта се дешава на јужној граници, након покушаја више од 24.000 миграната из Турске да пређу на грчку територију током викенда и протеклих неколико дана.

"Ми смо део ширег низа земаља које морају да буду спремне, макар и као транзитне земље. Искуство из 2015. и 2016. године је огромно и вредно, тако да не очекујем да ћемо бити изненађени, чак и када би дошло да већег таласа избеглица у наредном периоду", нагласио је Пендаровски.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

У организацији Ловачке федерације Македоније одржан је 21. Форум ЦИЦ-а. Специјални гост на форуму је био почасни председавајући ЦИЦ-а г. Бернард Лозе и директор ЦИЦ-а г. Тамаш Марческу.

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče izjavio je danas da je test lidera SDSM Zorana Zaeva na koronavirus negativan.

U Severnoj Makedoniji očekuje se odluka predsednika parlamenta Talata Džaferija o tome da li će pozvati poslanike da se vrate u parlament, na inicijativu poslanika vladajućeg Socijaldemokratskog saveza (SDSM) i opozicionih partija Albanaca.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone