НИ ГРЦИМА НИЈЕ СВЕЈЕДНО: У случају нестабилности Македонија би могла да се распадне, референдум у Македонији био саветодаван

makedonija-referendum_983x755

Извор: принтскрин

 У случају нестабилности Македонија би могла да се распадне и то би био најгори сценарио догађаја, изјавио је у интервјуу за грчку телевизију ЕРТ министар иностраних послова Грчке Никос Коцијас. Према његовим речима, најбоља политика за будућност Балкана је сарадња Грчке и Македоније.

Коцијас је подсетио да је референдум у Македонији био саветодаван и да није предуслов за реализацију Преспанског споразума, који су потписали министри иностраних послова две државе.

Према речима грчког министра, прави број гласача у Македонији износи 1,2, а не 1,8 милиона људи, колико се води у бирачким списковима.

Он је нагласио да у последњих 20 година у тој држави нису сређивани бирачки спискови и да се 300.000 људи налази ван земље.

"Зато гласови "за" представљају апсолутну већину, без обзира на излазност од 37 одсто регистрованих бирача", рекао је Коцијас, преноси Спутник.

Глас јавности /Фонет / од 02.10.2018.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Немачка подржава договор Македоније и Грчке о решавању дугогодишњег спора који је био главна препрека за чланство Македоније у ЕУ и у НАТО.

У организацији Ловачке федерације Македоније одржан је 21. Форум ЦИЦ-а. Специјални гост на форуму је био почасни председавајући ЦИЦ-а г. Бернард Лозе и директор ЦИЦ-а г. Тамаш Марческу.

У месту Дебар у западној Македонији убијена је трочлана породица у њиховој кући, саопштило је у понедељак државно тужилаштво.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета