Lete glave u Makedoniji zbog NDH marke

S Makedonija 33 Yt PSC

Foto: Youtube/Printscreen

Premijer Severne Makedonije Oliver Spasovski smenio je čitav Savet za filateliju, a markica sa slikom karte ustaške Nezavisne Države Hrvatske je poništena, rekao je ambasador BiH u Severnoj Makedoniji  Dragan Jaćimović.

On je rekao je da je razgovarao s predsednikom Vlade Severne Makedonije, koji ga je informisao o koracima preduzetim nakon što je S. Makedonija povodom Dana pobede nad fašizmom izdala poštansku marku s kartom Hrvatske u granicama Nezavisne Države Hrvatske (NDH) u Drugom svetskom ratu.

- Ja sam se pre dva sata čuo s predsednikom Vlade Severne Makedonije i on mi je rekao da je smenio čitav Savet za filateliju i rukovodioca saveta, odnosno čoveka koji je odgovoran za filateliju makedonskih pošta. Markica je poništena, nije puštena u promet, rekao je Jaćimović.

(Izvo: ATV/Blic)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Srbi ga pamte kao krvnika i poglavara ustaške NDH, a pored brutalnih zločina koje je izvršio nad Srbima, danas ni hrvatima nije preterano drag.

1943. u Vašingtonu Hrvat Serđo Krizman napravio je kartu na kojoj je prikazano "pokolj srpskog civilnog stanovništva" (od aprila 1941. do avgusta 1942!)

Македонска страна понудила нови предлог за решење спора око имена у преговорима са Грчком - "Република Илинденска Македонија", јавља македонски портал А1ОН.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone