Žena, Pixabay

Foto: Pixabay

Muško-ženski odnosi složeni su i ponekad nerazumljivi. Ipak, kada muškarac odluči da naklonost ili želju koju oseća prema nekoj ženi kupi za novac, poklone ili neke sitne usluge, to onda predstavlja goru stvar od prostitucije. Pomažući joj, od nje očekuje naplatu za tu pomoć.

Žena, ako i pristane na to, ima osećaj niže vrednosti, oseća se prljavo i iskorišćeno, istrošeno. U ravni sa prostitucijom i sponzorstvom, pružanje određenih usluga za neku nadoknadu ili uslugu ženu spušta na najniže grane. Kod prostitutki i sponzoruša imamo prihvatanje davanja svog tela za novac. Međutim, obična žena koja je sticajem okolnosti upala u takvu situaciju, teže podnosi takvu vrstu "usluge za uslugu". Sam seksualni čin postaje prljav jer je postao sredstvo za nešto, a nije razbuđena strast i želja dvoje ljudi koji to hoće, kako bi trebalo da bude. U ovom slučaju, seksualna želja je jednostrana, dolazi od muškarca koji želi da iskoristi ženu. Dakle, žena je izložena prinudi, ravnoj prostituciji. Zbog čega muškarac iskorišćava ženu, a svoju sebično čuva od drugih?

Muškarac koristi položaj potčinjene strane, posebno ako je ona u teškoj materijalnoj situaciji. Takve žene su za njih veoma lak plen. Najčešće se poslodavci prema ženi ponašaju kao pprema svakoj drugoj robi koju sebi mogu i moraju priuštiti, ne pazeći pri tom na ženina osećanja. Prema njoj se najčešće ophode kao prema svom vlasništvu sa kojim mogu raditi šta god im je volja. Materijalno stanje često natera ženu da zbog egzistencijalnih potreba zadrži takav posao, ne bi li sastavila kraj sa krajem. Tako postaje predmet poniženja i omalovažavanja, spada na najniže grane, sama i očajna. Često zbog stida svoj teret krije duboko u sebi, ne želeći nikome da se poveri ili potraži bolji posao. Nekim ženama, međutim, takav život ne smeta, čak im i prija luksuz, imaju sve ono što svojim trudom ne bi mogle same da poseduju. Svesne su cene koju moraju da plate i mirno prihvataju svoju sudbinu. Ne znajući za bolje, ne želeći da se odreknu koristi koju imaju  od prodaje svog tela i dostojanstva, ostaju tu gde jesu, na rubu margine. 

Muškarac koji na takav način pridobije ženu loša je i ružna slika društva u kojem živimo. Umesto da ženu koja mu se dopada pridobije drugim kvalitetima (koje obično i nema, pa zbog toga pribegava drugačijem pristupu), na primer dobrotom, poštenjem, šarmom, lepotom, duhovitošću, on je kupuje kao i bilo koju drugu robu. Koristeći žensku prirodu, to čini kako bi joj kasnije sve to rekao u lice. Zbog toga se tuđe žene gledaju, a svoja čuva. Zato se i kaže: Tuđe – slađe!

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Кад је реч о сексу, неки би хтели да им предигра траље што је дуже могуће, док друге она можда уопште не занима или пак не виде њен смисао, па одмах крећу на 'главни чин'.

Francuske prostitutke prinuđene su da biraju između dva zla ili da se zaraze ili da umru od gladi. Osim toga mnoge moraju da plate kazne, jer je kretanje po gradu zabranjeno, kaže za Sputnjik Anais de Lanklo, prostitutka i pres sekretar sindikata sekualnih radnika Francuske

Život nakon razvoda treba da se nastavi i vreme za izlaske kad tad dođe ponovo

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета