Par

Foto: Pixabay

Jedan od čestih problema zbog kojih ljudi raskidaju ljubavnu vezu jeste nerazumevanje i loša komunikacija. Neretko se veze loše završavaju i zbog prevare koju je teško oprostiti. Značajnu ulogu može imati i preopterećenost jednog od partnera i podmetanje leđa umesto njega.

Ako je jedan od partnera preopterećen obavezama, što poslovnim, što onim koje ga čekaju i kod kuće, a nema podršku i pomoć ovog drugog, lako dolazi do raskida. Obično su žene te koje prekidaju takav odnos. Pod teretom i pritiskom obaveza, tvrde da ne mogu više, da im je svega dosta. Ako su u braku i imaju decu, obaveze su još veće. Posebno ako i muža tretira kao još jedno od svoje dece: sve radi umesto njega, a njemu to odgovara. Sviđa mu se da bude tako tretiran. A gde je tu žena? Da li ona ima vremena samo za sebe ili je svima na raspolaganju 24 h dnevno? Niko ne voli takav život.

Slede depresija, anksioznost, histerija. Stres je njena svakodnevica. Poteže se to pitanje promašenog života i pitanja zbog čega se udala iz ljubavi. Da li je vredno žrtvovati sve zarad par trenutaka blaženstva? Problemi u porodici se onda samo gomilaju, nižu se kao na filmskoj traci. Njegova porodica je ne voli, nalaze joj svaku manu. Iz prva, ona se trudi svima da ugodi da bi je voleli. Kada u tome ne uspe, onda se sa svima svađa i stalno je nezadovoljna neposvećenom muževljevom pažnjom, decom koja joj se veru o vrat, a ona ne zna šta da preduzme.

Problemi nestaju onoga trenutka kada se učuni makar mali korak. Prvi korak, slab i na klimavim nogama, ali je ipak pomak! Komunikacija se poboljšava, kompromisi i tolerancija rade svoje i stvar se vraća na staro vreme romantične ljubavi. Vreme kada ste znali da ćete ostatak života provesti sa osobom koju ste izabrali. Setićete se zašto je volite i zbog čega biste joj pružili još jednu šansu. 

Ne može neko sve uraditi umesto vas, ogroman je to teret. Zbog toga ljubav umire na vaše oči. I niko vas neće trpeti samo zato što vas voli ili imate decu. Zar ne?

 

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone