vangoghhh

Izvor: You Tube, print screen

Muzej Van Goga, jedna od najznačajnijih institucija kulture u Amesterdamu, priključio se spisku galerija i izložbenih prostora koji su svoj sadržaj preneli onlajn i omogućili virtuelnu posetu.

Ovaj muzej sadrži najveću kolekciju čuvenog umetnika - koja obuhvata 200 slika, 500 crteža i oko 700 pisama.

Zbog sveobuhvatne i bogate riznice Van Gogovih dela, ovaj muzej unazad godinama privlači sve više obožavatelja i poštovalaca čuvenog slikara.

U njegovoj ponudi se nalaze neka od najpoznatijih slika - poput “Suncokreta”, “Cvetanja badema”, “Ljudi koji jedu krompir” i “Sejača”.

Ljubitelji umetnosti moći će u narednom periodu da pristupe onlajn galeriji i iz udobnosti sopstvenog doma vide delove umetničke istorije.

Izvor: Tanjug

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U vanrednom stanju usled epidemije virusa korona kada se ljudima savetuje da ostanu kod kuće i vreme provode čitajući, biblioteke nude digitalna izdanja - od rukopisa i starih i retkih knjiga, preko klasika do bestselera.

Чланица Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) Оливера Зекић упутила је отворено писму министру културе и информисања Владану Вукосављевићу, у којем наводи да се ријалити програми не забрањују нигде, "па неће ни у Србији".

Na Fejsbuk stranici "Uz priču je lakše" svakodnevno glumci, pisci i javne ličnosti čitaju priče za decu, ili odlomke iz priča, kako bi im pomogli da tokom pandemije pobegnu u svet mašte i šale.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone