Споменике у Београду добиће и Матија Бан и Раша Попов

matija ban

Одборници Скупштине града Београда усвојили су данас одлуку по којој ће у Београду споменике добити руски и српски ослободиоци Београда у Другом светском рату „Вечита ватра“, песник и дипломата Матија Бан, телевизијски новинар Радивој Раша Попов, директор српске и румунских школа у Банату Теодор Јаникијевић Миријевски и балетски уметник Милорад Мишковић.

Вечита ватра“ ће бити постављена на Спомен     Споменик Раши Попову биће постављен испред Градске управе у Улици 27. марта, Теодор Јаникијевић Миријевски ће споменик добити у централном парку у насељу Мирјево, док ће споменик Милораду Мишковићу бити постављен на Обилићевом венцу, испред зграде у којој се налази новинска агенција Тањуг.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић је рекао да је одлучено да споменици буду постављени у насељима и на местима где су живели људи који их добијају, као и да „не морају сви споменици да буду у центру града“.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Nagrađivani reditelj mlađe generacije Igor Vuk Torbica prekjuče je u 33. godini tragično okončao život u Rovinju, a. njegova porodica, prijatelji i devojka - srpska glumica Hana Selimović, ostali su neutešni.

Prva klapa filma "Hadžijino zvono" i serije "Nečista krv" pašće 12. avgusta 2020. godine u Ripnju, a planirano je da snimanje traje 84 dana, najavljeno je iz Filmskog centra Srbije.

Изложбом „Наша историја, наша сећања” желимо да истакнемо првенствено допринос српских и француских војника ослобађању Србије 1918. године под француском врховном командом, уз учешће међународних снага.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone