Povodom dana muzeja besplatan ulaz u Muzej Jugoslavije

800px-Museum_25_Maj_Belgrade

Foto: Vikipedija

Međunarodni dan muzeja obeležava se 18. maja, a tim povodom Muzej Jugoslavije omogućiće svim sugrađanima i sugrađankama slobodan ulaz danas, kao i u četvrtak i petak 21. i 22. maja od 10 do 18 časova.

Za posetu su otvoreni Kuća cveća i Park skulptura (kao i muzejski kafe i suvenirnica), a iz Muzeja Jugoslavije najavljuju i otvaranje objekta Muzej 25. maj, novom izložbom “TANJUG javlja: Rat je završen” u junu ove godine.

Od početka maja, ulaz u Park skulptura besplatan za sve posetioce, a na ovaj korak tim Muzeja Jugoslavije odlučio se vodeći se idejom da javne ustanove kulture treba da budu dostupne svima i da je njihov značaj, kao prostora integracije zajednice, posebno važan u trenucima krize.

Radno vreme otvorenog dela kompleksa, tj. Parka skulptura, suvenirnice i kafea, do kraja maja biće od četvrtka do ponedeljka (utorkom i sredom muzej će biti zatvoren za posetu) od 10 do 18 časova.

U kompleksu Muzeja istovremeno može da boravi do 50 osoba, a broj posetilaca u zatvorenim prostorima je ograničen na petoro u Kući cveća i ne više od dvoje u suvenirnici.

Prilikom posete obavezno je nošenje zaštitne maske i rukavica i održavanje fizičke distance, koja iziskuje razmak od minimum dva metra između dvoje posetilaca i boravak ne više od jedne osobe na četiri kvadratna metra.

Izvor: Tanjug

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

У Спомен-музеју изложба многобројних издања прва три дела српског нобеловца поводом 45 година од смрти . Приказане и фотокопије пишчевих рукописа са концептима и припремама, као и књиге из библиотеке

Bivša direktorka svetski poznatog Muzeja mumija u meksičkom gradu Guanahuato optužila je lokalne vlasti za nestanak 22 mumije i o problemu obavestila UNESCO kako bi se ta najveća zbirka mumija na svetu sačuvala.

Чувена сликарка преминула је 6. марта 1945. године у Њујорку, а четири године касније њена урна пренета је на гробље за странце у Риму

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone