Odložena 78. dodela Zlatnih globusa, kriv koronavirus

globe

Foto: Wikipedia

Svečana dodela filmskih nagrada Zlatni globus održaće se 28. februara 2021, a ne u januaru kako je uobičajeno, objavili su organizatori.

Nagrade Zlatnih globusa će se dodeljivati u vikendu koji je bio predviđen za dodelu Oskara, a svečanost njihove dodele već je pomerena na 25. april.

Ritam holivudske filmske industrije potpuno je poremećen zbog pandemije koronavirusa koji je ispraznio bioskope protekla tri meseca.

Organizatori dodele Oskara su se takođe složili da produže period kvalifikacija - od 31. decembra ove godine do kraja februara 2021.

Dodela nagrada Bafta, Britanske akademije za filmsku i televizijsku umetnost, odložena je za 11. april.

Zbog pandemije, snimanje i post-produkcija mnogih filmova koji je trebalo da budu premijerno prikazani do kraja godine, odložena je do daljnjeg.

Dodela Oskara je do sada bila odlagana tri puta - zbog poplava u Los Anđelesu 1938, ubistva Martina Lutera Kinga 1968, i pokušaja ubistva predsednika Ronalda Regana 1981. godine.

Nije poznato da li će dodela prestižne filmske nagrade biti održana onlajn ili uživo - još uvek je rano reći.            (Izvor: B92)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Uskoro počinje snimanje filma "Košare", a imaćemo priliku da pogledamo i istoimenu seriju od 12 epizoda.

Korona je najnovije oružje crnogorskog režima u borbi protiv Srpske pravoslavne crkve. Najpre je to oružje zaustavilo litije, a sada mole Boga da korona potraje da se litije ne nastave, kaže akademik Matija Bećković.

Marko Miljanov Popović Drekalović, srpski pisac i vojskovođa iz plemena Kuči rođen je na današnji dan. U mnogome interesantna ličnost, poznat i po svojim stavovima o veličini čoveka, čojstvu i junaštvu, bio je junak u pravom smislu te reči.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone