Noc muzeja

Zbog trenutne situacije, "Noć muzeja" neće biti održana kako je ranije najavljeno u subotu, 16. maja, već će druženje u muzejima, galerijama i drugim institucijama kulture širom Srbije odloženo za 5. septembar. Tema ovogodišnje manifestacije biće - ljubav!

U skladu sa novonastalom situacijom, naredna "Noć muzeja" u Srbiji planirana je za prvu septembarsku subotu. Uživanje u kulturnim sadržajima biće organizovano poštujući sve preporuke nadležnih institucija. Nakon meseci izolacije i karantina koji su ostavili na preispitivanje ljudske odnose, emocije, našu bliskost i povezanost, ljubav kao tema ovogodišnje manifestacije, sama se nametnula.

-Potrudićemo se da pripremimo što zanimljiviji i inspirativniji program, kako bismo posve neobično leto pred nama zaokružili na najlepši mogući način, dokazujući da ljubav zaista pobeđuje sve“, naveli su organizatori ove manifestacije.

"Noć muzeja" predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta, među kojima je od 2005. godine i Beograd. Prva "Noć muzeja", održana u pet beogradskih muzeja i galerija, uspela je da animira više od 4.000 posetilaca, dok je tokom narednih godina taj broj narastao na neverovatnih 500.000 poseta muzeja na skoro 200 lokacija u više od 60 gradova i mesta širom Srbije.

(RTV)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

У здању Музеја Вука и Доситеја, који данас слави 71. рођендан, отвара се изложба

Na današnji dan pre četiri godine otišao je legendarni Velimir Bata Živojinović, nepobedivi Valter, jedan od najpopularnijih i najvećih posleratnih jugoslovenskih i srpskih glumaca

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone