Као да никада није отишао

momo kapor

Вечерас промоција књиге „Најлепше приче Моме Капора” саткана од прича које је Момо објављивао недељом у „Политици”

Навршава се десет година од смрти Моме Капора. У Свечаној сали општине Врачар у вечерас у 19 сати, одржаће се вече посвећено Моми Капору, а биће промовисана и књига „Најлепше приче Моме Капора" коју ће пратити изложба слика и цртежа.

Књигу је приредила супруга Моме Капор, Љиљана која каже да јој се чини да, иако је прошло десет година од смрти, Момо никада није отишао.

„Обнављају се књиге, биле су изложбе, пет великих изложби, у Политици недељом излази колумна а често чујем 'шта би Мома сада рекао', често га цитирају. Има трг, улицу и у овој ери брзог живота, интернета, Мома се често помиње", рекла је Љиљана Капор, гостујућу у Београдској хроници РТС-а.

Када је реч о избору прича Љиљана Капор каже да свако има своју најлепшу причу.

"Људи се лако поистовећују, проналазе у његовим причама. Он се бавио ситнцама, атмосфером и кроз његове приче осетите и укус и мирис а то је најтеже. Да од ситница направите књиге, приче, слике", објашњава Љиљана Капор

Приређујући књигу „Најлепше приче Моме Капора" Љиљана каже да је пошла од избора Милисава Савића и збирки прича које је бирао сам Мома. Узела сам и направила неки мој избор најлепших прича уз једну прелепу Момину слику", рекла је супруга Моме Капора.

Није лако живети са уметником али је Мома био јединствен.

„Уметници су заиста такви и умеју да буду тешки када су у неком свом стваралачком заносу. Али је Мома за себе сам рекао да је најлакши за одржавање. Ја живим у простору где смо заједно живели, чувам заједничку енергију", рекла је Љиљана Капор.

Вече посвећено Моми Капору и сећању на њега као писца и сликара, одржаће се у Свечаној сали Општине Врачар са почетком у 19 часова, а промоцију књиге "Најлепше приче Моме Капора" пратиће изложба слика и цртежа, која ће бити постављена до 24. марта у галерији Општине, наводи РТС.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

У оквиру 16. Међународног конгреса слависта, вечерас у 19 сати у Галерији науке и технике САНУ отвара се изложба на којој су изложени Вуков фес, прибор за писање, наочаре, бројни речници и документа

Уметник не може да слика цвеће, ако га неко бомбардује, каже Велизар Крстић, сликар, графичар, вајар и педагог који излаже до 15. октобра у Уметничком павиљону „Цвијета Зузорић”

Bil Viters, čuvni soul muzičar i autor pesama "Ain't No Sunshine", "Lean on Me" i "Lovely Day" preminuo je u 82. godini od posledica srčanih smetnji, saopštila je porodica pevača.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета