Као да никада није отишао

momo kapor

Вечерас промоција књиге „Најлепше приче Моме Капора” саткана од прича које је Момо објављивао недељом у „Политици”

Навршава се десет година од смрти Моме Капора. У Свечаној сали општине Врачар у вечерас у 19 сати, одржаће се вече посвећено Моми Капору, а биће промовисана и књига „Најлепше приче Моме Капора" коју ће пратити изложба слика и цртежа.

Књигу је приредила супруга Моме Капор, Љиљана која каже да јој се чини да, иако је прошло десет година од смрти, Момо никада није отишао.

„Обнављају се књиге, биле су изложбе, пет великих изложби, у Политици недељом излази колумна а често чујем 'шта би Мома сада рекао', често га цитирају. Има трг, улицу и у овој ери брзог живота, интернета, Мома се често помиње", рекла је Љиљана Капор, гостујућу у Београдској хроници РТС-а.

Када је реч о избору прича Љиљана Капор каже да свако има своју најлепшу причу.

"Људи се лако поистовећују, проналазе у његовим причама. Он се бавио ситнцама, атмосфером и кроз његове приче осетите и укус и мирис а то је најтеже. Да од ситница направите књиге, приче, слике", објашњава Љиљана Капор

Приређујући књигу „Најлепше приче Моме Капора" Љиљана каже да је пошла од избора Милисава Савића и збирки прича које је бирао сам Мома. Узела сам и направила неки мој избор најлепших прича уз једну прелепу Момину слику", рекла је супруга Моме Капора.

Није лако живети са уметником али је Мома био јединствен.

„Уметници су заиста такви и умеју да буду тешки када су у неком свом стваралачком заносу. Али је Мома за себе сам рекао да је најлакши за одржавање. Ја живим у простору где смо заједно живели, чувам заједничку енергију", рекла је Љиљана Капор.

Вече посвећено Моми Капору и сећању на њега као писца и сликара, одржаће се у Свечаној сали Општине Врачар са почетком у 19 часова, а промоцију књиге "Најлепше приче Моме Капора" пратиће изложба слика и цртежа, која ће бити постављена до 24. марта у галерији Општине, наводи РТС.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kulturni centar “Laza Kostić” organizovao je filmski festival, a u trećem izdanju istog, koji se inače održava od 10. Do 13. jula, biće uručena nagrada “Počasni Ernest” čiji dobitnik je naš glumac Slavko Štimac.

Nagrada će mu biti dodeljena na ovogodišnjim Struškim večerima poezije koje najavljuju od 26. do 31. avgusta u Strugi

Лонгплеј грамофонска плоча данас слави рођендан. Пре тачно 87 година у Њујорку компанија Ар Си Еј Виктор представила је први такав носач звука на 33 обртаја.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone