Ispraćaj reditelja Igora Vuka Torbice: Kremacija u Rovinju, komemoracija u Zagrebu

igor-vuk-torbica-fb

Foto: Facebook/Igor Vuk Torbica

Pozorišni reditelj Igor Vuk Torbica biće ispraćen na kremaciju u utorak u Rovinju, a komemoracija će se održati u Zagrebačkom kazalištu mladih 7. jula, objavili su mediji.

Na zgradi Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu istaknuta je crna zastava, a u Zagrebačkom kazalištu mladih je pre tri dana otkazana jedna predstava.
 
Torbica je tragično preminuo 16. juna u Rovinju, u 33. godini. Rođen u Drvaru, odrastao u Rovinju, školovao se i živeo i radio u Beogradu, a režirao je u mnogim najznačajnijim pozorištima širom regiona.
 
Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti, 2013. godine, u Beogradu, a na trećoj godini studija, njegova ispitna predstava Pokojnik dobila je glavnu nagradu festivala Studio fest i uvrštena u redovni repertoar Jugoslovenskog dramskog pozorišta.
 
Iznenadna smrt mladog reditelja primljena je sa nevericom i tugom širom region.

(Izvor: Beta/021)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Rodni grad jednog od najvećih glumaca u istoriji srpske kinematografije, Nebojše Glogovca, od danas je bogatiji za prelep mural.

Svetski poznata producentska kuća "JERVOLINO Entertainment" 1. jula u Srbiji otvara svoj studio, u koji će uložiti 8,5 miliona evra u Srbiji i gde će zaposliti gotovo 600 ljudi.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone