Država preuzima osnivačka prava Muzeja Nikole Tesle

muzej-nikole-tesle-gm

Foto: GoogleMaps/Printscreen

Osnivačka prava Muzeja Nikole Tesle od grada Beograda će preuzeti Republika Srbija, odluka je Vlade Srbije.

Ova odluka, koju je objavio i Službeni glasnik, doneta je na osnovu Odluke o prenosu osnivačkih prava koju je ranije doneo grad Beograd.

Uprkos ovoj promeni, sve ostalo će ostati isto, tako da se naziv i sedište muzeja, kao ni delatnost institucije kulture utvrđene statutom neće menjati. U odluci je takođe navedeno i da će sredstva za finansiranje Muzeja ubuduće dolaziti iz budžeta Republike Srbije, kao i drugih izvora u skladu sa zakonom.

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

НОВИ управник нишког Народног позоришта Спасоје Ж. Миловановић најавио је четири премијере, гостовање представа из Велике Британије и Београда, али и озваничење сарадње са Народним позориштем из Приштине са седиштем у Грачаници.

Одборници Скупштине града у уторак гласају о преносу оснивачких права над збирком посвећеном српском научнику. Још се не зна адреса будућег музеја, има неколико предлога

МИНИСТАР културе и информисања Владан Вукосављевић отворио је у уторак изложбу “Из ризнице Старе крагујевачке цркве” у Старој скупштини града Крагујеваца и истакао да белези попут ове цркве и догађаји који су претходили њеној градњи чврсто сведоче о нашој историји и представљају јасне путоказе у суочавању са будућим изазовима.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone