Boris i Mira igraju Slobu i Miru, raspisan konkurs za ostale uloge

slobodan-milosevic-boris-isakovic

Foto: Glas javnosti/Ilustracija

Boris Isaković, jedan od najboljih domaćih glumaca srednje generacije, tumačiće ulogu Slobodana Miloševića u seriji "Porodica" reditelja i scenariste Bojana Vuletića.

Notornu Miloševićevu suprugu Mirjanu Marković igraće glumica Mirjana Karanović kao što se već pisalo.

Isaković i Karanović već su bili partneri na filmu i to u debitantskom rediteljskom ostvarenju Mirjane Karanović “Dobra žena” iz 2016. godine, a glumili su zajedno i u Vuletićevom “Rekvijumu za gospođu J”.

Serija “Porodica” prati poslednje dane na slobodi bivšeg predsednika Srbije i Jugoslavije pred izručenje Hagu 2001. godine. Kako saznajemo, jedan od aktera Miloševićevog hapšenja, Čedomir Jovanović, mogao bi da se pojavi kao tumač neke od epizodnih uloga u seriji.

Boris Isaković (1966) ostvario je više zapežnih uloga na filmu, televiziji i u pozorištu. Za ulogu u .predstavi “Zašto je poludeo Gospodin R” Jugoslovenskog dramskog pozorišta nagrađivan je na festivalima u zemlji i inostranstvu. Publika je nedavno mogla da ga vidi i u filmu Srdana Golubovića “Otac” gde na autoritativan način tumači lik socijalnog radnika koji manipuliše tuđim životima. Pored “ozbiljnih” dramskih uloga, Isaković se iskazao i kao vrstan komičar.

Jedan od vrhunaca njegove međunarodne karijere do sada je svakako bila uloga u drami/romantičnoj komediji “Poslednji Božić” (Last Christmas) Pola Figa gde je glumio uz dve vrsne britanske glumice. Igrao je Ivana, supruga Eme Tompson i oca Emilije Klark, glavu porodice koja se doselila u Veliku Britaniju iz Hrvatske.
Ema Tompson i njen muž Greg Vajz bili su autori scenarija za film, inače omažu pesmama Džordža Majkla, za koji je muzičar dao svoj blagoslov Emi neposredno pred smrt.

Još jedno veliko ime iz glumačke ekipe serija “Porodica” za koje smo saznali je Svetlana Ceca Bojković koja igra simpatizerku Slobodana Miloševića.

Prvobitna zamisao je da serija “Porodica” ima pet nastavaka. Snimanje je trebalo da počne u aprilu, ali je zbog pandemije koronavirusa i vanrednog stanja pomerena je za leto. Kao datum početka snimanja trenutno figurira 11. jun, Producent je kuća “Fajerflaj” (Firefly).

(Izvor:  Nova.rs)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Поводом 100. годишњице завршетка Првог светског рата, Удружење за неговање и чување српске баштине „Кајмакчалан“, уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, организовала је изложбу посвећену српским војницима на Солунском фронту, јунацима победе у одсудној бици и успомени на та страдања.

Ogorčena zbog odluke Vlade Srbije da izuzme sektor kulture iz mera ekonomske pomoći u vrednosti od 5,1 milijardu evra za saniranjea posledica epidemije koronavirusa, glumica Hana Selimović je na “Fejsbuku” skrenula pažnju na jedan lep primer solidarnosti u situaciji u kojoj su samostalni i honorarno angažovani umetnici ostali bez prihoda.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone