BJELA O SARADNJI SA ŽELJKOM JOKSIMOVIĆEM: ‘Nijednog trenutka nisam pitao zašto, odmah sam prihvatio ideju’

Foto: Glas javnosti/Ilustracija

U Valjevu se već odvija snimanje filma o Tomi Zdravkoviću koje se toliko pominje. Pa kako je ovaj projekat potekao od pevača Željka Joksimovića, Dragan Bjelogrlić otkriva kako je on reagovao na ovu Željkovu ideju.

-Kada mi je pre pet godina Željko došao sa tom idejom da radimo film, nisam nijednog trenutka pitao zašto, već sam odmah prihvatio to kao dobru ideju. Nisam ranije previše znao o Tominom životu, već više njegove pesme. Kasnije kad sam pomenuo da hoću da radim film o njemu, takođe me niko nije pitao zašto baš o Tomi, već kao da su svi to podrazumevali, kao da je to potpuno normalno - navodi Bjelogrlić i dodaje:

-Ovo je možda po prvi put priča o vremenu koje je trajalo od 50-ih do 90-ih godina. Faktički mi ćemo da napravimo put kroz tu bivšu SFRJ sa neke distance od 30 godina. Imao sam priliku da upoznam Tomu 80-ih godina, tako da ovo neće biti samo priča o njemu već i o ljudima koji su činili to vreme.

Dragan u snimanju pomaže reditelju Zoranu Lisincu.

-Imali smo problem koje od pesama da uđu u film i seriju jer Toma ima opštepoznatih bar 30 numera. Naravno u film neće moći sve da uđe, ali to je film i o drugim ljudima gde ćemo videti i Miku Antića, Zorana Radmilovića, Tozovca, Kemala Montena, Lepu Lukić, Silvanu i mnoge druge. Kad pomislite na te ljude, imate osećaj kako tog vremena više nema i budi vam nostalgiju zato je velika odgovornost na nama. Takođe, Toma je imao jako intenzivan život i scenario se zato dugo pisao - navodi Bjela i dodaje da su uz pomoć Zdravkovićeve porodice uspeli da prikupe najviše detalja iz života čuvenog pevača:

-Najviše sam saznao iz razgovora sa ljudima koji su mu bili bliski. Pre svega, sa bratom Novicom, on mi je najviše pomogao, ali i sa Zoranom Kalezićem koji mu je bio blizak, kao i s Gocom, njegovom poslednjom suprugom.

(Glas javnosti/Blic)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета