Bećković: Odgovori na sva pitanja su u jednoj knjizi – Bibliji

Matija-Bećković

Srpski akademik Matija Bećković izjavio je povodom Svjetskog dana knjige da je epidemija virusa korona mnogo učinila za knjigu jer su počeli da je čitaju i oni koji ranije nisu i da tragaju za nekim odgovorima, a svi oni sadržani su u jednoj jedinoj knjizi – Bibliji.

– Svi traže knjigu u kojoj je već opisano ono što doživljavamo, mislim na cijelu ovu koronu i pandemiju koja je ujedinila čitav svijet. Svi traže tu jednu knjigu, a ne moraju mnogo da je traže. Postoji samo jedna jedina knjiga i u njoj je to sve već opisano – rekao je Bećković Srni.

On je istakao da je, „možda, i neka pravda da i mi doživimo nešto što su doživjeli naši preci u prethodnim vijekovima“.

U osvrtu na atmosferu koja je pratila ovogodišnje obilježavanje Vaskrsa u Srbiji i u svijetu, Bećković je rekao da je nekada samo Pilat „prao“ ruke, a da to danas čine svi.

– Nekada, prije dvije hiljade godina samo je on prao ruke, a poslije dvije hiljade godina peru ih svi svaki dan. Sve češće i duže. Već je neki sveštenik rekao kako je Pilat stavio stražu oko Hristovog groba, da mu ne da da vaskrsne, a ovih dana smo gledali straže ispred naših crkava – naveo je Bećković.

Govoreći o svom stvaralaštvu, Bećković je rekao da je ono što on sam sebi nije uspijevao da zabrani, a to je da ne izlazi iz kuće, učinila korona tako da u vrijeme epidemije mnogo radi i ima posla za svojim stolom za još sto godina.

RTRS

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Папуа Нова Гвинеја је најопаснија држава на свету за жене јер 70 одсто жена ће током свог живота бити барем једном силовано. Најтужније је то што мушкарци из ове земље сматрају да је то сасвим нормална ствар. "Ово је наш нормалан хоби и не жалимо због тога. Ми нисмо зли. Бавимо се преживљавањем"

Matica hrvatska je optužila Maticu srpsku za „prisvajanje” hrvatske književne baštine, zbog objavljivanja dela Marina Držića u ediciji „Deset vekova srpske književnosti”.

Чувена сликарка преминула је 6. марта 1945. године у Њујорку, а четири године касније њена урна пренета је на гробље за странце у Риму

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета