Američka Akademija: Oskar se odlaže, a možda i neće

Oskar3679610_ pixabay

Foto: Pixabay

Američka Akademija za Film umetnost i nauku razmatra mogućnost odlaganja ceremonije 93. dodele Oskara koja je zakazana za 28. februar 2021. godine

Pod uslovom zagarantovane anonimnostiamerički mediji su doznali da će "Ceremonija verovatno biti odložena".

Međutim, izvor upozorava da detalji, uključujući potencijalne nove datume, još nisu u potpunosti razmotreni ili formalno predloženi.

Istovremeno, drugi izvor kaže da je datum na ABC-u trenutno nepromenjen.

Kada su u aprilu najavljene nove privremene promene pravila za dobijanje Oskara zbog epidemije korona virusa, predsednik Akademije Dejvid Rubin rekao je da je prerano da se zna kako bi se prenos dodele Oskara 2021. mogao promeniti usled pandemije.

"Nemoguće je da se zna šta će se dešavati. Znamo da želimo da proslavljamo filmska ostvarenja, ali ne znamo u kojoj će to tačno biti formi", kazao je tom prilikom.

Prema uobičajenim pravilima, film mora da ima sedmodnevnu ekranizaciju u bioskopima u Los Anđelesu da bi se kvalifikovao za dobijanje nagrade Oskar.

Ipak, za ovu godinu, filmovi koji su digitalno objavljeni mogu da se kvalifikuju ukoliko je studio prvobitno planirao bioskopsko prikazivanje.

"Mislim da svi saosećaju sa režiserima i tu smo da podržimo naše članove i filmsku zajednicu. Ima smisla kada zapravo ne znamo šta će se događati u pogledu raspoloživosti bioskopskog prikazivanja... Moramo da napravimo izuzetke samo za ovu godinu i za to vreme kada bioskopi nisu otvoreni, tako da se velika filmska dela ipak mogu videti i proslaviti", rekao je Rubin.

Nove promene pravila podrazumevaju i omogućavanje da se ekranizacije kvalifikovane za Oskara održavaju u Njujorku, Čikagu, Majamiju, Atlanti i drugim delovima umesto, kao što je bio slučaj do sad, samo u Los Anđelesu.

Akademija je odbila da komentariše nove navode i i dalje nije jasno da li će odlaganje Oskara takođe značiti da će Akademija dozvoliti filmovima koji su objavljeni nakon isteka roka da se kvalifikuju za Oskara 2021. godine.

(Izvor: Tanjug)

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Nagrada za najbolji digitalni sadržaj za Vremensku liniju kulture Srbije i Srba van matice pripala je filmu “Krajputaš u Jasenovu” Miomira Filipovića.

„Рома”, најинтимнији филм Мексиканца Алфонса Куарона, снимљен под окриљем из Кана „протераног” Нетфликса који је заслужан и за завршетак последњег филма Орсона Велса „Друга страна ветра”.

Zajedničkom akcijom Interpola, Juropola i Svetske carinske ogranizacije širom sveta, zaplenjen veliki broj artifekta koji su ukradeni

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone