Španci presekli - sudbina sezone u Evroligi se nazire!

evroliga logo

Četiri dana pre sastanka borda Evrolige na kom bi trebalo da bude poznato šta će biti sa sezonom 2019/20, Španci su doneli odluku koja bi mogla da posluži kao pokazatelj šta nas očekuje kada je u pitanju elitno evropsko takmičenje.

Evroliga je 23. aprila sama sebi zadala rok da do 24. maja donese odluku da li će i u kom formatu biti nastavljeno takmičenje u tekućoj sezoni, ali je na osnovu ponašanja Španaca moguće zaključiti šta nas očekuje. 

Prvo su juče novinari lista "La opinion de Malaga" najavili da će sezona u Evroligi i Evrokupu, u kom između ostalih učestvuje i tamošnja Unikaha, biti poništena, da bi dan kasnije usledio pokazatelj koji daje jasne naznake kakav stav španski košarkaški savez ima. Naime, oni su, kako prenosi tamošnji novinar Ignjasio Ohede, doneli odluku da prekinu LEB Oro ligu, inače drugi rang takmičenja, dok će za plasman u Endesu biti predloženi Valjadolid i San Sebastijan.

Iako se ova odluka ne tiče ACB lige, jasno je da u Španiji vladaju veliki strah i neizvesnost izazvani koronavirusom, pa je teško verovati da će tamošnji predstavnici podržati nastavak takmičenja u Evroligi ili Evrokupu. Sa druge strane, nakon smrti klupskog doktora moskovskog CSKA, ni ruske ekipe najverovatnije neće biti previše raspoložene za završetak sezone na parketu, pa se čini da je sada već izvesno da je odluka o definitivnom prekidu takmičenja i fokusiranju na izgled sezone 2020/21 pitanje trenutka. 

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Juče je obeležena 51. godišnjica od kako je Radivoj Korać, legendarni košarkaš OKK Beograda i reprezentacije Jugoslavije, poginuo na putu u blizini sela Kamenice udaljenom 12 kilometara od Sarajeva. Više od pola veka kasnije, Koraćevo ime odzvanja istom jačinom. I to ne samo na prostoru bivše Jugoslavije.

Direktor Košarkaškog kluba Zadar Željko Žilavec govorio je o nastavku sezone u ABA ligi.

Nikola Jokić, centar Denvera i reprezentacije Srbije, pridružio se akciji "ostani kod kuće“ i poslao važnu poruku sugrađanima.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone