NBA zvezde bez imena na dresovima: Umesto toga stavovi o socijalnoj pravdi

LeBron-INSTA

Foto: Instagram/Printscreen

Igračima će biti dozvoljeno da zamene prezime na svojim dresovima stavom ili porukom o socijalnoj pravdi, naravno kada se sezona u NBA ligi nastavi.

Kako se navodi to je rezultat dogovora lige sa unijom igrača (NBPA).

To je samo deo plana, tj. dogovora između sindikata igrača i predstavnika NBA lige, a sve u vezi sa različitim načinima na koji će igrači moći da iskažu svoj stav tokom mečeva.

Tako ćemo na dresovima verovatno viđati BLM poruke (Black Lives Matter), te imena tragično nastradalih Džordža Flojda, Ahmuda Arberija ili Brione Tejlor.

Podsetimo, nekolicina igrača učestvovala je aktivno u protestima povodom policijskog ubistva Džordža Flojda, a tema rasizma je postala jedna od bitnijih stavki u razgovorima dva strane o nastavku prekinute sezone.

Trenutak i važnost prepoznao je i komesar Adam Silver, koji je u razgovorima ali u svojim medijskim nastupima isticao važnost pronalaska načina da se NBA vrati, i kako bi ona trebalo da taj povratak iskoristi za unapređenje dijaloga o rasnoj nepravdi u SAD.

Ta želja je dokazana u samom planu lige za povratak, u kojem stoji i da će ”cilj ponovnog pokretanja sezone biti pronalazak opipljivih i održivih načina za rešavanje rasne nejednakosti u celoj zemlji".

Prema planu NBA lige i nedavno objavljenom rasporedu utakmica, sezona prekinuta zbog pandemije koronavirusa biće nastavljena 30. jula u Orlandu.

(Izvor: RTS)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Boban Marjanović je govorio za Instagram profil FIBA o svojoj karijeri, kako provodi vreme u karantinu, a takođe je odgovarao i na pitanja navijača.

Košarkaški klub Partizan podneo je zahteva ABA ligi za izbacivanje FMP Železnika iz takmičenja.

Nema mira u Americi oko nastavka sezone u NBA ligi. Posle sastanka koji će na programu "Zoom" održati oko 150 košarkaša, i as Bruklina Kajri Irving navodno se protivi restartu.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone