Više od pola miliona zaraženih korona virusom u SAD

amerika-zastava

Broj zaraženih korona virusom u SAD nadmašio je pola miliona, iako ima naznaka da to što Amerikanci ostaju kod kuća pomože suzbijanju infekcije, prenosi Rojters.

Broj potvrđenih slučajeva COVID-19 u SAD povećava se dnevno za 30.000 do 35.000 od kada je testiranje postalo dostupnije.

Broj smrtnih slučajeva u SAD u petak je premašio 18.600, a stručnjaci za zarazne bolesti upozorili su da je prerano da budu ublažene mere uvedene u cilju suzbijanja korona virusa.

Međutim, pojedini ekonomisti prognoziraju da će u SAD u aprilu bez posla ostati više od 20 miliona ljudi i postavljaju pitanje koliko dugo se, kada je o ekonomiji reč, ograničenja mogu održati.

Ekonomisti su izrazili nadu da bi američka ekonomija mogla početi ponovo normalno da funkcioniše u maju.

Samo Italija ima više smrtnih slučajeva od korona virusa od SAD - 18.849, iako ima mnogo manje stanovnika.

Tanjug

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Epidemiolog Predrag Kon kazao je da se u Srbiji može očekivati po 30 novih slučajeva obolelih od koronavirusa i da je svaki dan dobijen dan.

Direktor Gerontološkog centra u Nišu uhapšen je zbog sumnje da kao ovlašćeno lice, nije preduzeo sve neophodne mere i radnje kako bi sprečio širenje zarazne bolesti Covid-19, usled čega je u ovoj ustanovi zaraženo 135 korisnika usluga i četvoro zaposlenih.

ЉУБЉАНА - У Словенији још увек није потвђен ниједан случај коронавируса, али с обзиром да се шири источно од Италије, словеначке власти признају да се то може очекивати сваког часа.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone