SZO: Korona možda nikad neće nestati, ČUVAJTE MENTALNO ZDRAVLJE!

korona123

Izvor: Pixabay

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorila je da korona virus možda nikada neće nestati, a direktor direkcije za hitne situacije SZO de Majk Rajan upozorio je da su prognoze o nestanklu virusa "nezahvalne" i istakao da je neophodan "masivan napor", čak i ako bude pronađena vakcina.

Od posledica kovida-19 u svetu je preminulo skoro 300 hiljada ljudi, a do sada je potvrđeno ukupno 4,3 miliona slučajeva zaraze.

SZO je apelovala na vlade širom sveta da povedu računa o mentalnom zdravlju građana koje je pandemija masovno ugrozila, preneo je BBC.

-Izolacija, strah, neizvesnost, ekonomska previranja – svi oni izazivaju ili mogu izazvati psihološke probleme- rekla je direktorka odeljenja SZO za mentalno zdravlje Devora Kestel.

-Ovaj virus možda nikada neće nestati, ali ni virus HIV nije nestao pa smo ipak uspeli da ga stavimo pod kontrolu- rekao je dr Rajan na konferenciji za novinare u Ženevi.

Direktor SZO dr Tedros Adanom upozorio je da ne postoji provereni put za ublažavanje restriktivnih mera bez rizika od drugog talas pandemije.

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Epidemiolog dr Predrag Kon, napisao je sinoć na društvenoj mreži Fejsbuk da se privremeno "odjavljuje".

Snouden zabrinut da će vlade nastojati da zadrže nadzor i kontrolu ljudi i posle epidemije

Imunolog Srđa Janković govorio je na koji način će biti izabrani građani za testiranje u velikoj epidemiološkoj studiji, kao i tome koliko epidemija korona virusa jenjava poslednjih dana u našoj zemlji.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone