С Русима данас састанчили, од сутра на терену

rusi-dezinfekcija

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić izjavio je da je jutros održan sastanak sa ruskim ekspertima koji su došli u Srbiju da pomognu u borbi sa korona virusom i koji će, kako je rekao, već sutra početi sa radom.

“Imali smo konstruktivan, operativan sastanak sa ekspertima iz Rusije gde je zajedno, civilno i vojno zdravstvo, postavilo plan budućih aktivnost naših i ruskih kolega”, rekao je Vekić za Tanjug.

Naveo je da već sutra kreću sa radom i pojasnio da će u Beogradu biti dve medicinske ekipe koje će obići porodilište Narodni front i kliničko-bolničke centre “Dragiša Mišović”, Zemun i Zvezdara.

Preostale ekipe će, kaže Vekić, biti u Kikindi, Valjevu, Nišu i Chupriji.

“Ekipe ruskih eksperata će ostati po nekoliko dana u tim gradovima, a nakon toga ćemo lokalitet za nova njihova delovanja odrediti na operativnim sastancima”, dodao je Vekić.

Tanjug

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Prema istraživanju naučnika sa uglednog Univerziteta u Oksfordu, Hrvatska, Srbija i Slovenija imaju najstrože mere zaštite od pandemije virusa korona na svetu.

Novo žarište virusa korona prinudilo je kineske vlasti da uvedu stroge mere izolacije na severoistoku zemlje, pa se u novom karantinu trenutno nalazi više od 108 miliona ljudi.

Trudnica iz Valjeva koja je zaražena virusom korona, zbrinuta je u Ginekološko-akušerskoj klinici Narodni front i danas će joj biti urađen carski rez, izjavio je ginekolog GAK-a Vanja Milošević.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета