Polovina žrtava korona virusa u EU u staračkim domovima

nurceryhome

Izvor: Pixabay

Oko polovinu žrtava korona virusa u pet evropskih zemalja čine korisnici staračkih domova, pokazuju podaci britanskih profesora iz Londonske škole ekonomije.

Kako se precizira u izveštaju profesora iz Londona, zasnovanom na "različitim zvaničnim izvorima", između 42 odsto i 57 odsto smrtnih slučajeva u Italiji, Španiji, Francuskoj, Irskoj i Belgiji zabeleženo je u staračkim domovima, prenosi Gardijan.

Britanski akademici upozoravaju da je potrebno uložiti podjednake napore u borbi protiv virusa u staračkim domovima, kao i u zdravstvenim službama. Gardijan dodaje da se sumnja da je broj žrtava korona virusa u staračkim domovima u Engleskoj i Velsu značajno veći nego što to pokazuju zvanični podaci, koji su objavljeni.

Prošle nedelje glavni medicinski savetnik britanske vlade, profesor Kris Viti rekao je da nešto više od devet odsto staračkih domova beleži slučajeve korona virusa.

Međutim, izgleda da je broj zaraženih i preminulih od posledica ovog virusa u staračkim domovima u pet zemalja EU viši, kažu britanski akademici i pozivaju na ažurnije podatke i hitniji odgovor na krizu u staračkim domovima.

Izvor: Blic

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U Republici Srbiji je do 15 časova 29. marta 2020. godine registrovan ukupno 741 potvrđen slučaj COVID 19. Danas su se dogodila su se još tri smrtna slučaja usled koronavirusa

Grad Beograd neće naplaćivati poslovni prostor od svojih zakupaca dok traje vanredno stanje, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Međunarodna grupa naučnika, sa dr Peterom Forsterom sa Univerziteta u Kembridžu na čelu, tvrdi da postoje tri glavne varijante novog koronavirusa – A, B i C, objavljeno je u časopisu Proceeding of the National Academy of Sciences (PNAS).

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone