Kina odobrila testiranje vakcine protiv korone

vakcinakina

Izvor: Pixabay

Ceo svet iščekuje vakcinu protiv korona virusa, a velike sile se takmiče ko će je pre napraviti. Za sada dobro ide Kini, koja je odobrila testiranje dve vakcine na ljudima.

Kina je odobrila rano testiranje dve eksperimentalne vakcine na ljudima u lečenju novog virusa korona, od kojeg je u svetu do sada preminulo više od 100.000 ljudi, javila je državna novinska agencija Sinhua.
Vakcine se razvijaju u kompaniji "Sinovak bajotek" u Pekingu i u Institutu za biološke proizvode u Vuhanu, koji je deo kineske Državne farmaceutske grupe.

U Kini je prošlog meseca odobreno kliničko testiranje vakcine koju je razvila kineska Akademija vojno-tehničkih nauka i kompaniji "Kansino bio", nedugo nakon što je američka kompanija za proizvodnju lekova "Modena" saopštila da je počela testiranje vakcine na ljudima, u saradnji sa Nacionalnim institutima za zdravlje SAD.

Izvor: mondo

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U svetu je do jutros ukupno registrovano preko 860.000 slučajeva obolelih od koronavirusa.

Ванредне мере су нека радна места преселиле у куће, неке раднике послале на плаћено одсуство. Има и оних који остају без посла. Најугроженији су туризам и угоститељство, где је промет знатно опао од проглашења епидемије. Ванредно је заседао социјално-економски савет, који обећава подршку привреди. Они који раде, увели су новине у пословање.

Rezultati "žive laboratorije" u Hajnsbergu, koji je zbog velikog broja obolelih poneo titulu “nemačkog Vuhana”, potvrdili su da je broj zaraženih mnogo veći od zvaničnih podataka i da je svaki peti slučaj asimptomatski, te da neka pravila o prenošenju koronavirusa jednostavno ne važe.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета