Dva pacijenta u teškom stanju na Klinici za infektivne bolesti u Novom Sadu

corona

Foto:Pixabay

Kod dva od jedanaest pacijenta što se leče na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine, lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije i oni se nalaze u veoma teškom opštem stanju

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine (KCV) trenutno se leči 11 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa COVID-19.  Kod dva pacijenta, lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije i oni se nalaze u veoma teškom opštem stanju, dok je opšte stanje preostalih obolelih pacijenata zadovoljavajuće.- saopštila je jutros Pokrajinska vlada.
 

Kod obolelih pacijenata sprovodi se dvadesetčetvoročasovni monitoring i intenzivno lečenje. Svi pacijente se leče po algoritmima i protokolima predviđenim za obolele od korona virusa i u njihovom lečenju učestvuju lekari svih neophodnih specijalnosti.

Izvor:novosti.rs

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Naučnici upozoravaju da bi oštećenja plućnog tkiva kod ljudi koji su preležali kovid-19 mogla da budu trajna. Kod težih oblika bolesti, tragovi na tkivu ovog vitalnog organa mogli bi da dovedu do toga da te osobe doživotno teže dišu

Ruski dnevni list „Vedomosti” (arhaični naziv za novine) odlučio je da 20. marta izađe pod imenom ”Vsedomoj”, što u prevodu znači: svi - kući.

U Južnoafričkoj Republici registrovana su 52 nova slučaja zaraženih korona virusom od juče, preneo je Rojters.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета