DARK WEB: Jedna doza krvi osobe izlečene od Covid-19 košta 25.000 dolara

krv-pixa

Foto: Pixabay

Na dark web-u internet kriminalci nude krv koju su navodno donirali pacijenti izlečeni od Covida-19 kao "pasivnu vakcinu protiv virusa korona".

Ovo je otkrila grupa istraživača sa Australijskog nacionalnog univerziteta baveći se problemom sajber kriminala u periodu pandemije, a istraživanje je objavio Australijski institut za kriminologiju.

Krv je samo jedan od više stotina proizvoda povezanih sa virusom korona koji se nude na dark web-u, među kojima su najzastupljeniji zaštitna oprema i sredstva za koja se osnovano sumnja da su ukradena iz prodavnica ili apoteka.

Jedna doza "krvi sa antitelima na virus korona" nudi se po ceni od 25.000 dolara.

(Izvor: 021)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pojedini mediji su jutros preneli da je epidemiolog dr Predrag Kon objavio na svom Fejsbuk nalogu da je vreme da se povuče i "prepusti boljima da vode pandemiju", navodeći da su razlozi za to napadi na njega i stručni tim na društvenoj mreži zbog prodiranja virusa korona u Gerontološki centar u Nišu.

Sveštenici Pravoslavne crkve Ukrajine pokrenuli su proizvodnju i distribuciju antiseptika 19. marta.

Rezultati "žive laboratorije" u Hajnsbergu, koji je zbog velikog broja obolelih poneo titulu “nemačkog Vuhana”, potvrdili su da je broj zaraženih mnogo veći od zvaničnih podataka i da je svaki peti slučaj asimptomatski, te da neka pravila o prenošenju koronavirusa jednostavno ne važe.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone