Vučić: Ne znam ponudu za Kosovo, ali odbiću je

a

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne zna šta bi mogle biti ponude za rešenje pitanja Kosova i Metohije, dodajući da nazire šta bi moglo da bude, i da će, ako to bude tako, njegov odgovor biti "ne".

Vučić je, upitan da li je dobijao ponude, kao što je razmena teritorija, to jest 17 srpskih sela na severu Kosova za Preševo, Meveđu i Bujanovac, rekao da ponudu takve vrste nije dobio.

 Kaže da je juče na sastanku Kvinte pitao da mu kažu šta to vide kao suštinsko rešenje, osim razne priče koje se prodaju novinama, ali da nije dobio odgovor.

"Ne znam šta je to što bi mogli da ponude. Nazirem šta bi moglo da bude, a, ako to bude onda, će odgovor biti "ne", naglasio je on.

Na navodne ponude, kaže, neće da odgovara, jer su besmislene, poput Tačijeve.

"Kada pogledate Medveđu možete samo da se nasmejete. Tamo živi oko 6,5 odsto Albanaca. Ne razumem. Pod kakvim sporom su Bujanovac i Preševo? Nisam primetio da jesu. U Bujanovcu živi 42 odsto Srba. Ne razumem o čemu se radi. Kakvih 17 sela? Mi imamo četiri ospstine na severu - Leposavić, Zubin Potok, Zvečan I Kosovsku Mitrovicu. Imamo još sest priznatih većinskih opština, u koje nisu uračunati Prilužje, Plemetine i Babin Most", objasnio je on.

(Izvor: kurir)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Američka agencija AP izvestila je o današnjem sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i patrijarha srpskog Irineja, navodeći da je predsednik Srbije obećao da će zaštititi Srbe u Crnoj Gori, za koje kaže da im preti moguće formiranje nezavisne pravoslavne crkve.

Republička izborna komisija danas je poništila rešenje o proglašenju izborne liste „Hrabro – Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici“.

Žarište pandemije se iz Kine preselilo u Evropu, pa sada zvanični Peking šalje pomoć u maskama i drugoj deficitarnoj opremi gde god je to potrebno, uključujući i Srbiju.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone