Vračar izbojkotovao antibojkotaše! Sergej, Tadić i Živković zajedno skupili manje od 500 potpisa

Foto: Youtube Printscreen

 Koalicija bivšeg predsednika Borisa Tadića, bivšeg premijera Zorana Živkovića i glumca Sergeja Trifunovića nije uspela da sakupi dovoljan broj potpisa podrške Vračaraca da preda ni trećinu liste kandidata za odbornike što je zakonski minimum.

S obzirom na to da su rokovi istekli u ponoć, kako saznajemo, Tadić, Živković i Trifunović predali su juče nekompletnu listu Izbornoj komisiji da bi dobili dodatni rok od 48 sati da je dopune neophodnim brojem potpisa. S obzirom na scene zabeležene u Novom Sadu, stranke koje su u kampanji rušenja bojkota i izlaska iz opozicionog jedinstva postignutog u martu, imaju logističku podršku Srpske napredne stranke u prikupljanju potpisa za razne liste. Očigledno da to na Vračaru za sada nije bio slučaj, osim pokušaja poražene struje u DS da u poslednjim danima pomogne liste Sergeja Trifunovića na Vračaru i Starom gradu.

Vračar je opština na kojoj je 2016. godine jedna lista cele opozicije pobedila Srpsku naprednu stranku koja je nasiljem i ucenama otela vlast, što zagovornici kampanje bojkota koriste kao jedan od argumenata da bez dogovora o korenitim promenama uslova u kojima se odvija politički život rešenja političke krize u Srbiji nema.

Zanimljivi su i rezulatati gradskih izbora na Vračaru održanih 2018. Tada je lista koju je predvodio Dragan Đilas pobedila i osvojila 10.226 glasova (32,58%), Demokratska stranka imala je 1.553 (4,95%), Ne davimo Beograd 2.249 (7,17%), Aleksandar Šapić 2.343 (7,47%). SNS je dobila 8.849 (28,19%), SPS 1.595 glasova (5,08%) i ukupno su poraženi od opozicije sa 19% razlike. Jasno je je da je Vračar opoziciono nastrojena opština, ali da i pored toga koalicija SDSb- NOVA - PSG nije uspela da dođe ni do 500 potpisa. 

Vračar važi za demokratsku opštinu još iz vremena Miloševićeve ere i zagovornici izlaska na naredne izbore su morali očekivati da će podrška njima tu biti najveća. 

Ako je Vračar rekao bojkot, postavlja se i pitanje na koji način i gde su prikupljeni potpisi za republičke liste koje su ovih dana predate i potvrđene odlukama Republičke izborne komisije i kako tih potpisa podrške nema za liste na opštinskom i pokrajinskom nivou.

(izvor: Direktno.rs)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета