Udruženje za zaštitu ustavnosti traži uvid u potpise

uzsz

foto: Glas Javnosti / uzuz.rs

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) zatražilo je da im se omogući uvid u spiskove potpisnika podrške izbornim listama koji su dostavljeni Republičkoj izbornoj komisiji.

Budući da se radi o osetljivim privatnim podacima, zatraženo je da se uvid izvrši u adekvatnoj prostoriji koju će odrediti RIK.

Kako ocenjuju u saopštenju, iako je i u ranijim izbornim cilklusima postojala sumnja u način prikupljanja potpisa, trenutno je nepoverenje u izborni proces naraslo iznošenjem međusobnih optužbi od strane većine izbornih listi koje nisu deo vlasti da su potpisi sakupljani uz zloupotrebu ličnih podataka i javnih službi da je doveden u pitanje smisao izlaska na izbore, bez obzira na političko opredeljenje birača.

Prema Zakonu za informacije od javnog značaja, RIK je dužan da UZUZ omogući uvid bez odlaganja, a najkasnije u doku od 15 dana.

(Izvor: Tanjug)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Socijaldemokratska stranka (SDS) je večeras najavila da će potpisati koalicioni sporazum za izlazak na lokalne izbore u beogradskoj opštini Vračar sa Novom strankom i Pokretom slobodnih građana (PSG).

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da će brzo uslediti parlamentarni izbori i da će zemlja nekoliko meseci biti bez vlasti, nakon što bude raspušten parlament.

Koalicija Zdrave Srbije, Demokratske stranke Srbije i Partije ujedinjenih penzionera Srbije osvojila je 61 odsto glasova birača, više nego duplo od drugoplasirane stranke na lokalnim izborima u Čajetini.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета