Učesnici protesta: RTS čuva isto neformalno obezbeđenje kao i Predsedništvo (VIDEO)

RTS protest 7

Foto: Printscreen/Tweeter/@DragoslavicM

Posle skupa Građanskog otpora ispred zgrade Predsedništva, neki od okupljenih su, kasnije tokom večeri, ispred zgrade RTS-a videli obezbeđenje nalik onom ispred zgrade Predsednistva.

Učesnici okupljanja tvrde da to nisu ljudi iz redova regularne policije. Momci sa crnim maskama i kačketima na duksu su imali neki znak koji nije obeležje državne službe!

Učesnici demonstracija su zaključili da je vlast pored pripadnika policijske brigade sa opremom za razbijanje demonstracija, vojnih specijalaca "Kobri", na njih poslao i neke paravojne formacije.

Na tviteru su objavljeni snimci pripadnika "ovog RTS-ovog obezbeđenja".

 

Učesnici protesta na kojem su se pojavili i lideri stranaka opozicije okupljenih oko Saveza za Srbiju, Dragan Đilas, Boško Obradović, Radoslav Milojičić Kena i prestalice njihovih stranaka snimilji su izbliza ovo obezbeđenje za koje veruju da nije iz redova državih službi.

 

Da podsetimo, isped rezidencije predsednika Srbije sinoć, prve večeri po okončanju policijskog časa i venrednog stanja, organizovan je protes opozicije na kome se duvalo u pištaljke, lupalo u šerpe i bubnjeve i skandiralo: "Vučiću lopove" i "Vučiću odlazi".

 

Okupljanje je potrajalo do kasnijih večernjih sati, a kako je izgledalo vidi se na ovim snimcima.

 

 

 

 

(G. J.)

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu Miodrag Stanković podneo je ostavku i izlazi na lokalne izbore u okviru grupe građana "Niš, moj grad".

Građani Hongkonga ponovo su masovno protestovali protiv nacrta novog zakona o bezbednosti, a policija je protiv cigala koristila umerenu silu.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da je odredio datum u julu za uspostavljanje izraelskog suvereniteta nad delovima Zapadne obale.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone