Sednica Glavnog odbora DS ponovo odložena, simbolično na dan izbora

Lutovac,-Tanjug

Foto: Tanjug

Sednica Glavnog odbora DS, koja je trebalo da bude održana polovinom marta, pa zatim najavljena za 31. maj, ponovo je odložena, sada za 21. jun, a datum je odabran, kako je nezvanično rečeno Tanjugu u vrhu te stranke, simbolično, kako bi zasedanjem pokazali "da izbori za njih ne postoje".

Pored toga, kako navodi isti izvor, nema ni uslova da se sednica održi 31. maja, zato što, kako kaže, Glavni odbor ima 400 članova, a među njima ima i starijih osoba, čije zdravlje ne žele da dovode u rizik.

"Ulazimo u aktivnu kampanju bojkota i ne želimo nikakve predizborne radnje, niti nas sad to interesuje, pogotovo ne da rizikujemo zdravlje naših funkcionera", rekao je taj izvor.

Grupa članova DS, uglavnom poslanika, pokušala je da izdejstvuje zasedanje Glavnog odbora za 17. maj, ali je predsednik stranke Zoran Lutovac saopštio da je među neopgodnim potpisima za to bilo i falsifikovanih, te i potpisa ljudi koji nisu u DS, te zbog toga podneo i krivične prijave, a po jednoj je Aleksandra Jerkov juče dala izjavu u MUP.

(Izvor Tanjug)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Predsedavajući Saveza za Srbiju (SzS) Janko Veselinović izjavio je ispred sedišta Republičke izborne komisije (RIK) da je Savez jedinstven u odluci da se bojkotuju predstojeći izbori, kao i da će podneti inicijativu za ocenu ustavnosti izmene zakona o izboru narodnih poslanika.

Po emitovanju predizbornog spota SNS u kojem lider naprednjaka i predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovara sa devojčicom kojoj želi da "vrati oca iz Nemačke", u javnosti je postavljeno pitanje da li je njime zloupotrebljeno dete u političke svrhe.

U jeku izborne kampanje lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, polažući venac na grob nekadašnjeg predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita, prisetio se da je SPS pravni i politički naslednik partije čiji je predsednik bio Tito.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone