izbori123

Republička izborna komisija (RIK) donela je odluku da poništi rešenje o proglašenju izborne liste "Hrabro - Milica Ðurđević Stamenkovski - Srpska stranka Zavetnici".

Odluci RIK-a prethodila je odluka Upravnog suda o usvajanju prigovora jednog birača na osnovu kog je poništeno prethodno rešenje RIK-a, nakon čega je doneto novo kojim je staro stavljeno van snage.

Zavetnicima je dat rok od 48 sati da dostave novu saglasnost nosioca liste, izjave kanidata za poslanike, kao i najmanje 10.000 overenih potpisa birača.

Rešenjem RIK-a naloženo je da naziv izborne liste bude usklađen sa Zakonom o izboru narodnih poslanika i Uputstvom za sprovođenje izbora, zbog čega će morati da bude izbačena reč "hrabro" iz naziva, s obzirom na to da nije deo naziva podnosioca izborne liste pod kojim je upisan u registar stranaka, niti je deo imena stranke.

Podsećamo, Zavetnici su listu podneli pre nego što je doneta odluka o prekidu izbornih radnji.

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Predsednik Liberalno demokratske partije i predstavnik izborne liste "Koalicija za mir" Čedomir Jovanović, na čiji račun od sinoć stižu brojni vicevi o tome koliko je malo glasova dobio (0,3%), sinoć je uslikan na proslavi naprednjaka i sudeći po njegovom govoru tela iskreno se radovao sa predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem izbornoj pobedi njegove stranke.

Sve stranke koje budu učestvovale na izborima za kampanju će dobiti oko 1,3 miliona evra koje će morati da podele na ravne časti, i to pre izbora. Međutim, tu nije kraj računice, niti "prihodima" na koje partije mogu da računaju jer će, osim tog, i ukoliko se domognu parlamenta, moći da računaju na još oko 21.500 evra po poslaničkom mandatu.

U Srbiji su jutros u sedam časova otvorena biračka mesta za redovne parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore, koja će biti zatvorena u 20 časova, do kada traje i izborna tišina.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone