RIK odbila sve prigovore: Prihvaćen jedan, ostali zakasneli!

rik1

Izvor: You Tube, print screen

Na adresu Republičke izborne komisije stiglo je 11 prigovora na tok trke za glasove, kao i na proglašenje lista za izbore zakazane za 21. jun. Prihvaćen je samo jedan, kojim je i "oboren" spisak kandidata za poslanike "Zavetnika", jer su u nazivu liste koristili reč hrabro, koje nema u imenu partije, što je protivzakonito.

Nekoliko prigovora podneo je predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović, koji je zajedno sa liderom Nove Srbije Velimirom Ilićem i odbornikom Inicijative za Niš Momirom Stojanovićem formirao Narodni blok za učešće na izborima. Oni su ukazali da je nebezbedno sada sakupljati potpise dok je i dalje na snazi epidemija virusa korona, a posebno u Leskovcu, gde raste broj zaraženih.

Za jednog birača, lista Srpske napredne stranke nije trebalo da bude prihvaćena. SNS, kako je napisao, "nije stranka već grupa građana, jer nisu ispunili proceduralne uslove za nastanak partije". Tako naprednjaci, sugerisao je, na izbore mogu "samo kao grupa građana".

Među prigovorima je i onaj gde je navedeno da parlament nije mogao da donese odluku da se izborni proces, prekinut sredinom marta zbog uvođenja vanrednog stanja, kako bi se što bolje izborili sa pandemijom virusa korona - nastavi 11. maja. Naime, podnosilac zahteva smatra da je "parlament bio raspušten".

RIK je sve prigovore odbio pod obrazloženjem da su podneti neblagovremeno, ali i da izborna komisija nije prava adresa za razloge dela žalbi.

Izvor: Novosti

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri napisao je danas na svom Tviter nalogu da je imao sjajan razgovor sa sprskim zvaničnicima o odnosima između SAD i Srbije i izrazio uverenje da će zajedno biti jači i ispisati novo poglavlje prijateljstva dve zemlje.

U aprilu 2020. su se efekti pandemije korona virusa na privredu Srbije ispoljili u punoj meri, ističe se u najnovijem broju biltena “Mesečne analize i trendovi” (MAT).

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone