RIK odbacila još tri primedbe na rešenje o nastavku izbornih radnji

rik1

Foto: Youtube Printscreen

Republička izborna komisija odbacila je u petak još tri primedbe na rešenje o nastavku izbornih radnji

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević rekao je .na sednici da su sva tri prigovora imala skoro identičan tekst u kojem se navodi da je rešenje o nastavku izbornih radnji doneto preuranjeno, jer još traje vanredna situacija zbog koronavirusa i učesnici izbora izlažu se opasnosti po život i zdravlje ljudi, prenosi N1.

U prigovorima se dodaje i da sada nemaju svi iste uslove za kandidovanje kao pre pandemije i predlaže da se rešenje poništi. RIK je prigovore birača Filipa Topića i Dragoljuba Ljubića odbio kao neblagovremene jer su poslati više od 24 sata posle završetka sednice na kojoj je doneto rešenje o nastavku izbornih radnji.

Istovetni prigovor Pokreta "Dostojni Srbije" odbijen je i kao neblagovremen i podnet od "neovlašćenog lica", jer pokret nije potpisan ni kao birač ni kao kandidat, rečeno je na sednici.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Napad pristalica Dveri i njihovog lidera Boška Obradovića na lidera Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomira Jovanovića i pokušaj fizičkog obračuna, pokazuju nivo svesti lažne alternative Aleksandru Vučiću, koju danas simbolizuje rasformirana i posvađana navodna „prava“ opozicija, saopšteno je iz LDP.

Bivši srpski rukometaš Vladimir Dimitrijević preminuo je od posledica koronavirusa. Ova informacija je saopštena na zvaničnom sajtu Rukometnog saveza Srbije.

Poziv na društveni dijalog koji je uputio predsednik SANU Vladimir Kostić stigao je u poslednjem trenutku, i treba što pre na taj razgovor pristati, ali nisam siguran da će to naići na dobar odziv kod onih koji bi trebalo da budu druga strana, rekao je u Novom danu Siniša Kovačević, dramski pisac i potpredsednik Narodne stranke.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone