Ivica Dačić i Palma u Knjaževcu

Foto: Glas Javnosti

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, predsednik Skupštine opštine Jagodina i počasni konzul Grčke u Srbiji Dragan Marković Palma, kao i Nikola Šainović u 19 i 20 h održali su govor u Knjaževcu, gradiću na istoku Srbije. U centru Knjaževca, juče se govorilo o programu SPS-a i o zaslugama stranke, ali i o slaboj prisutnosti iste u medijima.

Građanima Knjaževca prvo se obratio Dragan Marković Palma. Kako je istakao, radiće se na povećanju tržišta i izvozu iz fabrike u Knjaževcu koja proizvodi cipele u neke druge države. Kada se povećaju izvoz i proizvodnja i plate će biti veće, a veće plate donose i veći priliv novca u gradski budžet. Takođe je obećao da će dati sve od sebe da proizvodi ove fabrike idu za Grčku, zemlju čiji je on počasni konzul. On je istakao da njegova stranka nipošto ne kritikuje one koji su do sada bili na vlasti, a siguran je da bez njegove partije ne može da se napravi sledeća lokalna vlast. Međutim, kada bi bili prisutniji u medijima, imali bi bar 90 odsto glasova, siguran je Palma. 

"Kao stranka sa vidljivim rezultatima, imamo puno pravo da govorimo o tome. Ideja je da odbornici više ne primaju platu, da članovi gradskog veća ne primaju platu, da ne mogu opštinski funkcioneri da koriste opštinske automobile. Srbija treba da pita sve lokalne samouprave kako samo donatori postoje u Jagodini i nigde drugde u nijednoj opštini", rekao je Palma. 

Takođe je istakao da i Romi moraju da se poštuju, i da ne treba da budu korišćeni samo u svrhu glasanja. Socijalna pomoć, otvaranje domova kulture, pomoć za Đurđevdan, penzionerski klubovi, to su neka od pitanja kojima bi se trebalo pozabaviti. 

"Ivica Dačić je onaj koji je ubedio 18 država da povuku priznanje o nezavisnosti Kosova. Dačić je rešio srpsko nacionalno pitanje koje 30 godina niko nije mogao da reši. Ivica Dačić i ja smo kao selektori koji su uveli neki klub iz međuopštinske lige u ligu šampiona", rekao je Palma. 

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić zahvalio se okupljenim građanima koji su podržali ovaj skup uz sve propisanje mere zaštite. Naglasio je da je ovo prvi put da se predizborna politička kampanja vodi u ovakvim uslovima, i da bez obzira što neki nose maske, da će one pasti 21. Na izborima će građani glasno reći kome su ukazali poverenje i sami proceniti ko je radio u interesu Srbije svih ovih godina. U ime Socijalističke partije Srbije, Dačić je rekao da oni nikada nisu imali izdajnike u svojim redovima, da je njihovo osnovno načelo, načelo patriotizma, odbrane državnih i nacionalnih interesa, i da su zbog toga izabrali slogan: "Mi stojimo postojano kao klisurine, proklet bio izdajica svoje domovine!"

"Razjedinjena država može da naruši interese srpskog naroda u celini. Zbog toga je politika SPS-a  i jedinstvene srbije stabilnost, snaga, pomoć našem narodu koji živi van Srbije, pomoć za opstajanje Republike Srpske, da opstane narod u Crnoj Gori, da se tamo sačuva pravoslavna crkva od napada na njene svetinje ali i na narod u celini", rekao je Dačić.

On je istako da oni jesu za kompromise, ali da nikada neće priznati nezavisnost Kosova i smatra da je njihov doprinos u tome što je 18 zemalja povuklo nezavisnost Kosova. 

"Ponosni smo na sve ideje socijalizma i sa sentimentom se sećamo nekih vremena kada je više fabrika radilo, kada su ljudi zapošljavani, kada je školovanje bilo besplatno i kada se lečilo besplatno. Prave vrednosti jesu u našem srcu i zato mi postojimo mnogo više od 30 godina, još od nastanka komunističke partije, pre Tita, pre 1919. godine. Naša je tradicija dugačka i malo koja partija može time da se pohvali", objasnio je Dačić. 

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Na biračkom mestu 40 na Voždovcu svim članovima biračkog odbora i prisutnim posmatračima su izgrebani parkirani automobili, objavio je Cesid na Tviteru.

U organizaciji Građanskog otpora kod zgrade Predsedništva u toku je protest na kojem su lideri stranaka opozicije iz i oko Saveza za Srbiju, Dragan Đilas, Boško Obradović, Radoslav Milojičić Kena i prestalice ovih stranaka i njihovih lidera. Obradović je sa jednom grupom ubrzo po početku protesta probio zaštitnu ogradu i stoji ispred ulaza u zgradu, na kojem su pripadnici obezbeđenja "kobre".

Predstavnici opozicije koja bojkotuje izbore zakazane za 21. jun smatraju da je odluka Saveta REM-a o zabrani emitovanja političkih oglasnih poruka sa pozivima na bojkot očekivana i da je dokaz da vlast nema odgovor na to legitimno sredstvo političke borbe.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone