Milici Zavetnici poništili listu

Milica_Djurdjevic

Republička izborna komisija danas je poništila rešenje o proglašenju izborne liste „Hrabro – Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici“.

Lista je poništena posle odluke Upravnog suda na žalbu Slobodana Pilipovića, a Zavetnici imaju rok od 48 sati da otklone nedostatke u listi i ponovo dostave saglasnost nosioca liste, izjave kandidata za poslanike i 10.000 overenih izjava birača. Sa tih izjava mora biti izuzeta reč „Hrabro“, jer nije deo imena stranke, niti imena nosioca izborne liste.

Potpredsednica RIK Željka Radeta podsetila je da je to osma predata lista i da najverovatnije to više neće biti, dok je predsednik RIK Vladimir Đurđević istakao da će se tačan redosled znati po zaključenju izborne liste.

„Nije tačno da slogan ‘Hrabro’ ne može biti u nazivu liste“

„Srpska stranka Zavetnici“ saopštila je danas da je poništvanje njene izborne liste na današnjoj sednici Republičke izborne komisije (RIK), „bez presedana u istoriji modernog srskog parlamentarizma i nepravda“, ali da će otkloniti nedostatke kako bi ponovo predala listu.

„Više od dva meseca od proglašenja naše izborne liste, ona se obara zbog slogana ‘Hrabro’ koji je u njenom nazivu“, rekla je Milica Đurđević.

(Izvor: Danas)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pokret "Živim za Srbiju" dr Jovane Stojković ovih dana kreće u prikupljanje potpisa za podršku za izbore.

Ispred Zavoda za javno zdravlje Pančevo, gde je juče počelo testiranje građana kojima je zbog putovanja neophodna potvrda da su negativni na kovid, danas je čekalo više desetina građana.

Kandidat za poslanika Ujedinjene demokratske Srbije Zoran Ostojić ocenio je da su drugačije mere Vlade Srbije za pomoć i podršku privredi u uslovima pandemije koronavirusa mogle da daju mnogo veće efekte.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone